Čitaj mi!

VTA: Šarapova može da učestvuje na turniru u Štutgartu

Ruska teniserka Marija Šarapova može da učestvuje na turniru koji u Štutgartu počinje iste nedelje kada njoj ističe suspenzija zbog dopinga, saopštila je Ženska teniska asocijacija. Šarapovoj suspenzija ističe 26. aprila, a turnir u Štutgartu počinje 24. aprila, ali će mečevi prvog kola trajati tri dana.

Kao bivša grend slem šampionka i pobednica završnog VTA turnira, Šarapova ima pravo da traži i dobije neograničen broj specijalnih pozivnica, uključujući i za turnir u Štutgartu, navodi VTA.

U skladu sa VTA i pravilima antidoping programa, Ruskinja može da učestvuje na turniru u nedelji kada joj ističe suspenzija, pod uslovom da prvi meč igra na dan ili dan nakon dobijanja pravo da se vrati na teren, dodaje se u saopštenju.

Prvo kolo turnira u Štutgartu se obično igra tri dana, tako da nekada najbolja teniserka sveta ima pravo da prihvati specijalnu pozivnicu i zaigra 26. aprila.

Danska teniserka Karolina Voznjacki nedavno je izjavila da je učešće Šarapove na turniru u Štutgartu nepoštovanje prema ostalim igračicama, jer turnir počinje pre nego što Ruskinji istekne suspenzija.

broj komentara 3 pošalji komentar
(utorak, 14. mar 2017, 13:16) - Protivnik lupanja! [neregistrovani]

@Americki sportisti ne odlaze ...

Niko ne odlazi,već komisije iznenada dolaze,naravno nenajavljeno;Zato svi sportisti moraju neprestano da aktualizuju adresu na kojoj svakog momenata stoje na raspolaganju!

(utorak, 14. mar 2017, 00:25) - ZARE 1 [neregistrovani]

Šarapova

Najbolje , ti Karolina Voznjacki iz protesta , odkaži učešće na turniru . Tako ćeš najbolje skrenuti pažnju na sebe !
A Šarapovoj želim srećan povratak ! Sa njom će teniski turniri dobiti na lepoti i sigurno biti posećeniji ....Naravno , ako Šarapova uopšte bude želela da učestvuje ....

(ponedeljak, 13. mar 2017, 12:11) - anonymous [neregistrovani]

Da je...

Da je iz Amerike, ne bi bilo nikakvih problema. A, da, zaboravio sam. Americki sportisti ne odlaze na anti doping kontrole. Oni se ne dopinguju, sve dok sami ne priznaju da su se dopingovali. Svi su cisti ko suza :)