Novak u trećem kolu Indijan Velsa

Novak Đoković je savladao Britanca Kajla Edmunda sa 2:0 po setovima (6:4, 7:6) i plasirao se u treće kolo turnira u Indijan Velsu. Naredni protivnik će mu biti Argentinac Huan Martin del Potro.

Novak je na pravi način otvorio meč protiv Britanca, kome je oduzeo servis već u prvom gemu i prednost brejka održavao do kraja seta, koji je osvojio nakon 42. minuta, rezultatom 6:4. 

Početak drugog seta potpuno je pripao Britancu, koji je vodio 3:0 i 5:2, ali je Đoković uspeo da osvoji dva brejka protivniku i drugi set pošalje u taj-brejk.

U taj-brejku, kao i u celom drugom setu, smenjivali su se brejkovi, ali je srpski teniser izašao kao pobednik taj-brejka, a time i meča, nakon sat i 50 minuta igre.

Novakov protivnik u odbrani turnira u Indijan Velsu u narednom kolu biće Argentinac Huan Martin del Potro, 35. teniser na ATP listi. On je savladao Delbonisa sa 2:0 u setovima.

Ovako je protekao meč:

03:00 – Kraj meča! Mnogo uzbuđenja i preokreta viđeno je u tajbrejku, ali je Novak uspeo da bude bolji od protivnika i zasluženo dođe do pobede nakon dva seta. Na kraju 6:4, 7:6 za Đokovića.

02.50 Meč odlazi u taj-brejk, pošto je rezultat 6:6. 

02.45 – Sa 2:5 Novak izjednačuje na 5:5, gledaćemo uzbudljivu završnicu drugog seta.

02.40 – Novak odgovara na odličnu igru Britanca i sa 5:2 uspeva da smanji na 5:4, uzevši brejk protivniku.

02.25 – Vraća Edmund brejk i ima veliku prednost od 4:2 u drugom setu.

02.20 – Britanac je uzeo brejk prednosti i poveo sa 3:0 u prvom setu, ali je Novak uspeo da vrati brejk i smanji na 3:2.

01.50 – Kraj prvog seta, sigurnom i strpljivom igrom osvojio ga je Novak Đoković – 6:4.

01.33 – Nešto mirniji deo igre, 4:2 vodi Novak, uz brejk viška.

01.18 – Već u prvom gemu brejk za srpskog tenisera, koji je ubrzo zatim i potvrdio za 2:0 na samom startu meča...

01.10 – Počeo je meč, prvi na servisu Edmund...

Број коментара 22

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво