Mari i Đoković, rivali sa različitim pogledima na tenis

ATP je, sa novom godinom i novom sezonom, pokrenuo novu globalnu marketinšku kampanju sa nazivom Greatness Within (Veličina iznutra, prim. aut.). Ovo je bio povod za razgovor sa dva najbolja igrača sveta, Endijem Marijem i Novakom Đokovićem, o tome šta je to što je najvažnije u tenisu. Možda i ne toliko iznenađujuće, imajući u vidu njihove karaktere i stilove igre, odgovori dva rivala potpuno su različiti...

Lajtmotiv odgovora Endija Marija je pritisak, odnosno ponašanje igrača dok je njemu podvrgnut.

„Moraš da donosiš dobre odluke pod pritiskom, u tenisu moraš da razmišljaš jako brzo. Ta sposobnost da misliš dobro pod pritiskom je najvažnija", istakao je najbolje rangirani teniser planete.

Novak Đoković, na drugoj strani, veruje da je u tenisu najvažniji – sam tenis, odnosno poštovanje prema tom sportu.

„Moraš da budeš svestan vrednosti koje ovaj sport donosi. Moraš da poštuješ ono što on predstavlja. Moraš da poštuješ i protivnika i da uvek budeš svestan da je ovaj sport veći od tebe samoga. Važno je biti zahvalan što putuješ svetom i igraš sport koji voliš i koji ti je toliko pružio", rekao je Đoković, a zatim nastavio:

„Verujem da kada si svestan svega ovoga, kada sve to spojiš, to se vidi na tvojoj auri na terenu i van njega."

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво