Da li je Novakova karijera kompletna bez Rolan Garosa?

Niko po pravu ne zaslužuje titulu na otvorenom prvenstvu Francuske, ali možda Novak Đoković, više nego bilo koji drugi igrač ceni koliko je teško osvojiti ovaj vredan trofej, piše portal Bličer riport.

Njegov nedavni poraz u finalu od Stena Vavrinke takođe je podsetnik da Đoković s pravom zaslužuje osam glavnih naslova karijere i da je jedan od najvećih igrača svih vremena.

Novakov galantan ali težak poraz dobio je mnogo podrške, počevši od hirovite publike na Rolan Garosu, koja je uglavnom podržavala Đokovićevog protivnika u toku meča, do teniskih stručnjaka koji veruju da će Đoković već za godinu dana ostvariti propušteno.

Poznati teniski bloger Kortni Nijen za SI.com izrazio je mišljenje, "Malo je sumnje da će Đoković osvojiti Rolan Garos pre nego što njegova karijera bude gotova. On je jedan od najboljih igrača današnjice i njegovo vreme će doći. "

Da, postoji dobra šansa da će osvojiti ovu titulu, ali opet možda i neće. Da li će Đokovićevo nasleđe na kraju biti potpuno ako on nikada ne osvoji titulu na otvorenom prvenstvu Francuske?

A šta ako je Rafael Nadal u stanju da se vrati u formu i osvojiti još jednu titulu na otvorenom prvenstvu Francuske, ili dve. Jednostavno nema garancija da će Đoković biti dominantan kao što je 2015. godine.

Razmotrimo slučaj Andre Agasi, koji ima toliko paralela sa Novakom.

Agasi je takođe osvojio osam grend slem titula i izgubio u sedam velikih finala (Đoković ima osam izgubljenih). Đoković je više fokusiran i dominantan u odnosu na Agasija , ali lekcija iz njihove generacijske sličnosti je da se ništa ne uzima zdravo za gotovo. Dominacija bi mogla da se nastavi ali isto tako i da se brzo završi.

Đoković bi mogao da osvoji još titula u karijeri ali odsustvo naslova prvaka Otvorenog prvenstva Francuske može biti okrutan „štap za merenje" u očima teniskih posmatrača. Njegova dva naveća rivala, Federer i Nadal već imaju ovu titulu u "džepu", zbog čega mnogi u svetu tenisa ne daju prednost njima dvojici. 

Rolan Garos može biti tas na vagi koji ga sprečava da se njegovo ime nađe sa najvećim legendama - Samprasom, Federerom, Nadalom, Borgom i Rod Laverom.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво