Читај ми!

Ana sigurna, Bojana eliminisana

Ana Ivanović je uspela da dobije prvi meč na turniru protiv Marije Hose Martinez Sančez sa 2:1, po setovima 6:3, 3:6, 6:3. Naredni protivnik srpske teniserke je Ukrajinka Katarina Bondarenko. Bojana Jovanovski je posle velike borbe izgubila meč od Nemice Sibine Lisicki sa 2:1, po setovima 6:3, 2:6, 6;8.

Srpska teniserka Ana Ivanović uspešno je startovala na grend slem turniru u Vimbldonu pošto je danas u prvom kolu savladala Mariju Hose Martinez Sančez iz Španije sa 2:1, po setovima – 6:3, 3:6, 6:3. Ana je tako ostala jedina srpska predstavnica na prestižnom turniru.

Najbolje rangirana srpska teniserka opravdala je očekivanja i posle velike borbe zasluženo se probila u drugo kolo. Nije imala lak zadatak protiv uporne Špankinje, 51. na VTA listi, ali je pravovremeno "povukla" i konačno srušila otpor protivnice.

Odlučujući poen Ivanovićeva je osvojila u šestom gemu trećeg seta, kada je brejkom povela sa 4:2. Do kraja meča rutinski je sačuvala prednost i zasluželo ostvarila pobedu, pa je u međusobnom skoru sa Marijom Martinez Sančez izjednačila na 1:1.

Ivanovićeva se u drugom kolu sastaje sa Ukrajinkom Katerinom Bondarenko, koja je savladala Japanku Kimiko Date-Krum sa 5:7, 6:3, 6:3.

Srpska teniserka Bojana Jovanovski nije uspela da se plasira u šesnaestinu finala grend slem turnira u Vimbldonu pošto je danas u drugom kolu izgubila od Nemice Sabine Lisicki sa 2:1 u setovima - 3:6, 6:2, 8:6.

Bojana Jovanovski igrala je veoma dobro protiv 15. teniserke sveta i prava je šteta što je propustila veliku šansu za značajan uspeh. Ponajviše zbog sopstvenih grešaka i neiskustva izmakao joj je trijumf nad kvalitetnom protivnicom posle ravnopravne borbe.

Srpska teniserka u trećem setu nije iskoristila brejk lopte pri 3:3 i 5:5, a potom je napravila mali podvig u 12. gemu kada je Nemica vodila sa 6:5. Bilo je 40:0 za Sabinu Lisicki, ali je srpska teniserka sjajnom igrom izjednačila na 40:40 i osvojila gem.

To je, međutim, bilo sve što je Bojana na kraju uspela da uradi u prvom međusobnom okršaju protiv Nemice. Veliki pritisak je učinio svoje, koncentracija je izostala u odlučujućim trenucima, pa je Sabina Lisicki zasluženo slavila nakon dva sata i 25 minuta potpuno izjednačene borbe.

Saina Lisicki sastaje se u šesnaestini finala sa Amerikankom Sloun Stivens koja je savladala Čehinju Petru Cetkovsku sa 7:6 (8:6), 4:6, 6:3.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво