Partizan srušio Kahu

"Crno-beli" savladali šampiona Španije, ekipu Kahe Laboral (74:71) i zadržali šanse za plasman u top-16 fazu takmičenja. Sjajan meč u krcatom "Pioniru" pripao Partizanu, zahvaljujući dobroj odbrani u odlučujućim momentima. Gist najefikasniji, Kecman junak meča. Sledeće nedelje, "crno-beli" dočekuju Žalgiris.

Košarkaši Partizana zabeležili su još jednu istorijsku pobedu, ovoga puta protiv šampiona Španije, ekipe Kahe Laborala. Zahvaljujući preokretu u poslednjih pet minuta meča, crno-beli su slavili sa 74:71 i preskočili svog protivnika na tabeli grupe A Evrolige.

Početak meča pripao je Kahi. Posle trojke Đekića, gosti preuzimaju stvari u svoje ruke. San Emeterio je predvodio Baskijce, koji su crno-belima stavili do znanja da su u Beograd došli po pobedu.

Komandantsku palicu u ekipi Kahe preuzima Stanko Barać, koji je sa 12 poena bio najefikasniji u prvoj četvrtini. Partizan je bio nemoćan da zaustavi Baraća i Teletovića, dok je igra u napadu crno-belih funkcionisala sasvim solidno.

U poslednjoj sekundi prve četvrtine, Božić sa više od pola terena pogađa obruč, ali gosti odlaze na prvi odmor sa sedam poena prednosti (25:18).

Na startu druge četvrtine, Partizan pojačava tempo. Odličnom igrom u odbrani i sa nekoliko atraktivnih poteza, crno-beli stižu na minus tri (27:24). Lafajet je u tim trenucima povukao seriju Partizana, a ostaće upamćena njegova asistencija za zakucavanje Veselog.

Trojkom Gista Partizan posle dugo vremena stiže do prednosti (34:33), ali sa druge strane Logan uzvraća istom merom. Ulazi se u period igre gde se obe ekipe smenjuju u vođstvu.

Do kraja prvog poluvremena, videli smo rovovsku borbu na obe strane, punu fizičkog kontakta i lepih poena. Partizan stiče malu prednost zahvaljujući ofanzivnom skoku i na odmor odlazi sa četiri poena prednosti (42:38).

Drugo poluvreme počinje sjajnim zakucavanjem Veselog, ali Kaha brzo hvata priključak i dvojkom Rančika prelazi u vođstvo (48:46). Znatno nervoznija igra je viđena u trećoj četvrtini. Obe ekipe su odigrale lošije u napadu, ali su zato odbrane bile čvrste.

Trojkom Božića, Partizan ponovo prelazi u vođstvo (56:55). Izjednačenje donosi Mirza Teletović sa linije slobodnih bacanja i tim rezultatom se otišlo na pauzu pred poslednju, odlučujuću četvrtinu.

Logan trojkom otvara poslednju deonicu. Posle zakucavanja Baraća, Kaha posle dugo vremena stiže do opipljivije prednosti, plus pet, a posle slobodnih bacanja Uertasa i do plus sedam.

Više od četiri i po minuta u poslednjem delu Partizan nije postigao poene, a crnu seriju prekida Lafajet sa linije slobodnih bacanja. Kod Kahe razigrao se Uertas, koji je sa nekoliko atraktivnih dodavanja proigravao svoje centre.

Partizan je bio bez rešenja za Baraća i Teletovića, dok je u napadu Lafajet slabo razigravao svoje saigrače. Ipak, Kecman trojkom, pa ulazom smanjuje na 69:63 i budi nadu da crno-beli mogu do pozitivnog rezultata.

Kecman je potpuno nezaustavljiv, još jednom poentira iz ulaza, uz dodatno slobodno bacanje i samo je tri poena prednosti za Kahu. Partizan nastavlja sa serijom i posle slobodnih bacanja Gista ponovo vodi (70:69).

Dvadeset sekundi ostalo je do kraja meča, a San Emeterio pravi grešku u koracima i omogućuje crno-belima novi napad. Logan faulira Kecmana koji promašuje oba slobodna bacanja, ali se ponovo odbija u ruke iskusnom beku Partizana.

Kecman koristi popravni i plus tri je za Partizan. Vesli pravi faul nad San Emeteriom, deset sekundi pre kraja meča. Reprezentativac Španije pogađa oba bacanja, ali košarkaši Kahe uspevaju da naprave faul tek 3,8 sekundi pre kraja.

Gist je oba puta precizan, Kaha ima poslednji napad. Sa više od osam metara Bjelica pokušava da donese produžetak, ali je neprecizan i počinje veliko slavlje košarkaša i navijača Partizana u krcatom „Pioniru".

Partizan je do pobede predvodio Džejms Gist sa 14 poena i 11 skokova, poen manje postigao je Nejtan Džavai uz osam skokova, a 12 je ubacio Dušan Kecman. Jan Veseli dodao je 10 poena, a Oliver Lafajet osam, uz šest skokova i četiri asistencije.

Najefikasniji u španskom timu bio je Stanko Barać sa 17 poena i šest skokova, a po 14 su postigli Dejvid Logan i Fernando San Emeterio.

Sledeće nedelje Partizan dočekuje litvanski Žalgiris, dok Kaha gostuje "ponosu Izraela", ekipi Makabija.

Број коментара 31

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво