Hrabro na šampiona Španije

"Prepustićemo našem rivalu ulogu favorita. Očekujemo prepunu dvoranu i sjajnu atmosferu. Na nama je da pružimo maksimum i da se borimo do samog kraja", naglasio je kapiten partizana Petar Božić uoči susreta sa Kahom Laboral u Evroligi. I trener crno-belih, Vlada Jovanović najavio žestoku borbu njegovih izabranika.

U sredu hala "Pionir" ponovo postaje "bojno polje", na kome će šampion Srbije, Partizan, dočekati španskog prvaka, ekipu Kahe Laboral.

Tim koji je pod vođstvom Duška Ivanovića, prošle godine srušio moćnu Barselonu u domaćem prvenstvu sada dolazi u Beograd da učini ono što Kataloncima nije pošlo za rukom, da pobedi crno-bele.

Iako je važila za jednog od favorita za osvajanje Evrolige, Kaha Laboral je u poslednja dva meča u evropskoj eliti zabeležila iznenađujuće poraze, pa u Beograd dolaze po trijumf koji bi ih vratio u pobedničku seriju.

Trener Partizana, Vlada Jovanović rekao je da njegov tim ne može pretiti španskom šampionu, ali da očekuje da će crno-beli igrati žestoko svih 40 minuta.

"Naš protivnik je standardni evroligaš koji već godinama unazad postiže odlične rezultate u najkvalitetnijem kontinentalnom klupskom takmičenju. Minula dva kola pokazala su da su ranjivi, ali mi se ne zavaravamo time. Svesni smo da bi trijumf nad Špancima za nas predstavljao pravi podvig", rekao je Jovanović za Mondo.

Za kolegu na klupi španske ekipe, Duška Ivanovića, strateg Partizana imao je samo reči hvale, naglasivši da je u španskoj ekipi stvorio prepoznatljiv sistem.

"Njemu je uprava dala 'odrešene ruke'. Uočljivo je da Ivanović angažuje igrače koji se na lak način uklapaju u njegov koncept rada. Ovog leta otišao im je možda i najveći as Brazilac Tjago Spliter, a od igrača koje su angažovali ističe se poljski reprezentativac David Logan", dodao je on.

Najveću opasnost po svoj tim Jovanović vidi od španskog reprezentativca, Fernanda San Emetrija, koji je "vezivno tkivo" ekipe, dok je naglasio da crno-beli nikako ne bi smeli da zanemare ni bivšeg igrača Crvene zvezde, Nemanju Bjelicu.

Kapiten Partizana, Petar Božić, poručio je da će ekipa pružiti maksimum i da će se boriti do samog kraja.

"Prepustićemo našem rivalu ulogu favorita. Očekujemo prepunu dvoranu i sjajnu atmosferu koju umeju da prirede naši navijači. Na nama je da pružimo maksimum i da se borimo do samog kraja", naglasio je Božić.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво