Hemofarm bez Evrolige

Iako su u poslednjoj četvrtini imali i deset poena prednosti, košarkaši Hemofarma nisu uspeli da se plasiraju u poslednju rundu kvalifikacija za Evroligu. Dženkins postigao "trojku" dve sekunde pre kraja meča, za plasman Albe u treće kolo kvalifikacija. Džordan i Mačvan najbolji kod Vrščana, kod Albe Dženkins najefikasniji sa 22 poena.

Hemofarm je bio na korak do plasmana u poslednje kolo kvalifikacija za Evroligu, ali nije uspeo da eliminiše nemačku Albu. Posle velike borbe, Vrščani su pobedili (78:73), ali su Nemci ipak prošli dalje zahvuljujuću pobedi u Berlinu od šest poena razlike.

Izabranici eljka Lukajića odigrali su mnogo bolji meč nego pre sedam dana protiv izraelskog Hapoela. Od starta meča, rezultat je bio u egalu, nijedna ekipa nije uspela da se odvoji na ozbiljniju razliku.

Mačvan je odlično započeo meč, dok su sa druge strane Amerikanci Alen i Dženkins održavali malu prednost gostiju.

Na startu druge četvrtine, Hemofarm pravi seriju od 9:0 i dolazi do rezultata 30:23. Međutim, vrlo brzo se Alba vraća u život i ponovo meč ulazi u neizvestan tok. Dženkins je u tim trenucima bio nezaustavljiv i Alba odlazi na poluvreme sa dva poena prednosti.

Treća četvrtina protekla je u znaku Jamajčanina Džordana, koji je u stilu svog čuvenog prezimenjaka držao igru Hemofarma u svojim rukama. Pritom, Džordan je nekoliko puta podigao publiku na noge sjajnim zakucavanjima, dok odbrana Albe nije imala recept za centra Vrščana.

Hemofarm je na kraju treće četvrtine imao prednost od tri poena, pa se očekivao krajnje neizvestan poslednji deo igre. Tako je i bilo.

Vrščani su lako dolazili do prednosti, ali je još lakše gubili. Na scenu onda stupa srpski reprezentativac Milan Mačvan, koji je sa nekoliko pogodaka, ali i odličnom odbranom dao potrebnu sigurnost u odbrani "pilula".

Upravo trojkom Mačvana, dva minuta pre kraja meča, Hemofarm stiže do plus deset. Vrščani su bili nadomak cilja. Nastupa rezultatska klackalica, od plus osam do plus šest za Hemofarm.

Ključni trenutak utakmice desio se šest sekundi pre kraja meča. Na plus osam za Vrščane, Alba nije uspela da iskoristi napad, Božović je krenuo u kontranapad, ali je lopta izašla u aut. Sudije su dosudile loptu za Hemofarm i sve je izgledalo kao da će meč imati srećan ishod.

Međutim, posle protesta nemačke ekipe i trenera Luke Pavićevića, sudijska trojka, posle nekoliko minuta konsultacija, odlučuje da loptu dodeli Albi. Nova nada za gostujuću ekipu.

Bivši košarkaš Crvene zvezde Marko Marinović izlazi iz bloka, ali je njegov šut za tri poena izblokiran od strane Abdul-Hamida. Još jedna prilika za Nemce. Ovoga puta, lopta ide na Dženkinsa, koji je zaboravljen u uglu i Amerikanac postiže ključnu trojku.

Na semaforu je ostalo dve sekunde do kraja meča, Hemofarm kreće u poslednji napad, ali je su Vrščani neprecizni sa pola terena i nastupa veliko slavlje gostiju iz Berlina.

Hemofarm: Pavković 9, Božović 6, Abdul-Hamid 5, Krstović 3, Šutalo 5, Mačvan 15, Savović 11, Borisov, Knežević, Džordan 16, Maraš 2 i Anđušić 6.

Alba: Prajs 2, Dženkins 22, Femerling 8, Marinović 9, Alen 12, Sajfert, Dragićević 5, Mekilroj 11, Stajger, Idbihi 4 i Brajs.

Број коментара 24

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво