Читај ми!

Jokić briljirao - Denver poražen od Nju Orleansa

Denver nagetsi su uprkos dobroj igri Nikole Jokića ubedljivo izgubili od Nju Orleans pelikansa sa 121:106 (27:31, 32:29, 28:21, 34:25).

Košarkaši Denver nagetsa poraženi su od Nju Orleansa u meču u kom su dobro odigrali samo prvo poluvreme. 

Izabranici Majka Melouna odlično su otvorili meč, na sredini prve deonice stigli su i do 14 poena prednosti, međutim, ispostaviće se da je to bio maksimum na ovoj utakmici. Pelikansi su nakon tajmauta lako uspeli da spuste prednost i u drugu četvrtinu uđu sa samo četiri poena zaostatka. 

Do poluvremena obe ekipe su igrale poen za poen što je donelo veliki broj promena vođstva u periodu u kom je Denver propuštao veliki broj otvorenih zicera. Nakon čega su na veliku pauzu otišli sa samo jednim poenom prednosti 60:59. Ovo je bio loš znak pred nastavak meča u drugom poluvremenu. 

Uprkos izostanku Ingrama i Džounsa, bitnih igrača u rotaciji Pelikansa domaćin je uspeo da stigne do preokreta i prvog većeg vođstva na sredini treće četvrtine, posle koje su imali šest poena prednosti.

U četvrtoj deonici igra Nagetsa se raspala i u napadu i u odbrani, a raspoloženi šuter Hose Alvarado, uz kog se probudio i Zajon Vilijamson nastavio je da povećava prednost svoje ekipe čime je "Nola" meč rutinski privela kraju.

Nikola Jokić odigrao je još jedan meč na svom prepoznatljivom MVP nivou. Za 37 minuta na parketu postigao je 32 poena uz 16 skokova i osam asistencija uz odličnih 68% šuta iz igre.

Jedinu pravu pomoć dobio je u vidu Erona Gordona koji je upisao 19 poena, ali to očigledno nije bilo dovoljno za pozitivan rezultat.

U ekipi Pelikansa, izuzetno je raspoložen bio Hose Alvarado koji je postigao 38 poena, Vilijamson je dodao 25 a Jonas Valančijunas 13 poena.

Denveru je posle serije dobrih rezultata ovo drugi poraz u nizu, dok je Nju Orleans stigao do četvrtog vezanog trijumfa. 

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво