Читај ми!

Veseli o Obradoviću: Raspravljali smo se, imali smo poseban odnos

Novi centar Barselone Jan Veseli prisetio se kako je izgledala saradnja sa Željkom Obradovićem u intervjuu za Jurohups.

Češki veteran je tokom leta prešao iz Fenerbahčea u Barselonu, u kojoj će slušati instrukcije Šarunasa Jasikevičijusa.

Iako se bivši igrač Partizana ne seća direktnih duela protiv Šarasa u igračkim danima, zna koliko je bio kvalitetan igrač i sada kao trener.

„Iskreno, ne sećam se ničega od kada sam igrao protiv njega, ali znam da je bio odličan igrač, sjajan plejmejker. Znam koliko je teško biti plejmejker kod Željka Obradovića. On (Jasikevičijus) želi da ima veoma pametne plejmejkere i bio je veoma pametan igrač.Kao trener pokazuje isto ono što je pokazao kao igrač, njegov košarkaški koeficijent inteligencije je na drugom nivou", kaže Veseli za Jurohups.

Jedan od važnih faktora za dolazak u glavni grad Katalonije upravo je bio taj što je Jasikevičijus „Obradovićeva škola". 

„Da, to je takođe jedan od razloga zašto sam došao. Imao sam poseban i sjajan odnos sa njim, na terenu i van njega. Imali smo neke rasprave, ali to je uvek bilo u korist tima, a Šaras je isti tip, želi da pobedi, kontroliše svaki detalj, veliki perfekcionista".

 Obradović i Veseli su sa Fenerbahčeom došli do titule u Evroligi, najvećeg uspeha u istoriji kluba. Osvojili su i četiri prvenstva Turske i po tri trofeja u nacionalnom kupu i Superkupu.

четвртак, 18. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво