Читај ми!

Nedović: Slovenci najjača moguća provera, očekujemo sjajnu atmosferu

Košarkaški reprezentativac Srbije Nemanja Nedović izjavio je danas da očekuje sjajnu atmosferu i najjaču moguću proveru u sutrašnjoj (20.15) prijateljskoj utakmici protiv Slovenije u Ljubljani.

Biće to repriza finala Evropskog prvenstva iz 2017. godine u kom je Slovenija savladala Srbiju sa 93:85, a sve karte za ljubljansku Dvoranu "Stožice" su rasprodate.

Tim selektora Svetislava Pešića u prvoj proveri savladao je Crnu Goru u Beogradu sa 82:73 u utakmici zatvorenog tipa.

"Prva javna utakmica za nas ovog leta. Čuo sam da je hala rasprodata, nadam se sjajnoj atmosferi. Navikli smo prethodnih godina da Slovenci prave sjajnu atmosferu i da je veliki "hajp" oko ove njihove ekipe. Biće jedna dobra provera, najjača moguća u ovom trenutku", izjavio je Nedović za Košarkaški savez Srbije.

Košarkaš Crvene zvezde istakao je da je najvažnije da ekipa napreduje iz meča u meč i da nacionalni tim zaobiđu povrede.

"Mi imamo u planu da napredujemo iz utakmice u utakmicu, tako da želimo da korigujemo neke greške koje smo imali na utakmici protiv Crne Gore i najbitnije je da budemo svi zdravi. Uželeli smo se igranja pred publikom i nadamo se najboljem", istakao je Nedović.

Reprezentacija Srbije priprema se za Evropsko prvenstvo (od 1. do 18. septembra), ali je pre toga očekuju važni dueli kvalifikacija za Svetsko prvenstvo protiv Grčke u Beogradu (25. avgust) i na gostovanju u Turskoj (28. avgust).

Prvi deo priprema srpski košarkaši odradili su u Sportskom centru FS Srbije u Staroj Pazovi.

"U Pazovi je bilo zaista sjajno. Imali smo sjajne uslove što se tiče boravka, ishrane, oporavka i sve je bilo na vrhunskom nivou. Možda i najbolje, što se mene tiče, otkad sam u reprezentaciji. Bilo je uživanje tih 10 dana. Posle toga smo imali nekoliko dana u Beogradu. Dobro se radi, velika je energija na treninzima, momci su gladni i bilo je dovoljno pripremnog dela i svi su spremni za utakmice koje slede", zaključio je Nedović.

Košarkaška reprezentacija Srbije na Evropskom prvenstvu takmičiće se u D grupi u Pragu sa domaćinom Češkom, Poljskom, Finskom, Izraelom i Holandijom.  

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво