Читај ми!

Novicki ulazi u istoriju košarke, Nemci povlače dres sa brojem 14

Košarkaški savez Nemačke potvrdio je da će povući dres reprezentacije sa brojem 14 u čast legendarnog Dirka Novickog, preneo je specijalizovani košarkaški portal Jurohups.

Ceremonija povlačenja broja 14 u čast Novickog održaće se 1. septembra u Kelnu na otvaranju Evropskog prvenstva u košarci.

Prvi put u istoriji neka reprezentacija će povući broj nekog košarkaša iz upotrebe, a Novicki je istakao da je počastvovan zbog toga.

"Bio sam počastvovan kada mi je ideju predočio košarkaški savez Nemačke. Bilo je to lepo iznenađenje i već sam uzbuđen zbog svega što me čeka u Kelnu. Ambasador sam EP i jedva čekam uzbudljive utakmice sa velikom timovima i nadam se da će navijači u Kelnu i Berlinu ispuniti dvorane i napraviti sjajnu atmosferu", izjavio je Novicki.

Predsednik Košarkaškog saveza Nemačke Ingo Vajs izjavio je da je Novicki zaslužio ovakvo priznanje.

"Ako je neko ovo zaslužio, onda je to Dirk. Uvek je bio voljan da igra za Nemačku i pružao je neverovatne partije u 153 utakmice za našu selekciju", izjavio je Vajs.

Novicki je sa selekcijom Nemačke osvojio bronzu na Svetskom prvenstvu u Indijanapolisu 2002. godine i srebro na Evropskom prvenstvu 2005. u Beogradu.

Sa Dalas maveriksima je postao NBA šampion 2011. godine.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво