Читај ми!

"Orlići" u četvrtfinalu Evropskog prvenstva

Košarkaška reprezentacija Srbije do 18 godina plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva u turskom Izmiru pošto je u osmini finala lako savladala Crnu Goru 80:56 (17:17, 27:11, 20:12, 16:16).

Srbija će se za plasman u polufinale u četvrtak od 15.00 sati boriti protiv pobednika duela između Poljske i Izraela koji je kasnije na programu.

Put ka pobedi našim momcima je trasirala sjajna igra u drugom periodu, koji su napadački odigrali sjajno, dok su na svojoj polovini terena bili neprelazni.

Krenuli su serijom 7:0, kojim su egal sa prvog malog odmora (17:17), pretvorili u solidnih 25:17. Crna Gora je na trenutak došla do daha, prišla na 25:22. Luka Andrić je pogotkom za dva odbio taj nalet, a u narednom napadu asistirao Đorđu Ćurčiću koji je ubacio novu trojku.

Posle par ne tako dobrih napada, van 6,75 bio je siguran i Marko Šarenac i prednost Srbije je bila dvocifrena – 33:22, četiri minuta pre kraja prvog poluvremena, da bi uz očekivane oscilacije, naš tim na veliki odmor otišao sa 16 poena viška – 44:28.

Uz sve pretnje Crne Gore koja je neko vreme pokušavala sve ne bi li se vratila u igru, naš tim ne samo da je visoku prednost iz prvih 20 minuta uspeo da sačuva do kraja, već ju je znatno i uvećao i slavio pobedu koja ga vodi dalje ka ostvarenju zacrtanih ciljeva.

Najefikasniji u redovima "orlića" bio je Marko Šarenac sa 22 poena, Đorđe Ćurčić dodao je 11, a Nikola Đapa 10 poena.  

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво