Читај ми!

Pešić za RTS: Stvaramo timsku hemiju, da se ljubimo i grlimo na kraju

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić rekao je za RTS da je atmosfera na pripremama odlična, ali i zahvalio igračima koji su "žrtvovali" avgust kako bi se posvetili nacionalnom timu.

Selektor košarkaša Srbije Svetislav Pešić, posle konferencije za novinare, govorio je za RTS o pripremama nacionalnog tima u Sportskom centru u Staroj Pazovi, odakle su fudbaleri obezbedili plasman na Svetsko prvenstvo.

"Ovo su uobičajene pripreme, kao i za sva takmičenja. Razlika je u tome što igramo i kvalifikacije za Svetsko prvenstvo, protiv Grčke i Turske, a odmah nakon toga počinje Evropsko prvenstvo. Uvek je malo vremena da se pripremimo, ali šta da radimo, moramo da budemo racionalni. U ovom prekrasnom centru imamo apsolutno sve uslove, sve što nam je potrebno da u ovakvoj atmosferi stvaramo timsku hemiju, da igrači među sobom razgovaraju i da treniramo usput", rekao je Pešić za RTS.

Atmosfera na pripremama je odlična, a raduje što su su u sastavu MVP NBA lige i Evrolige, Nikola Jokić, koji je govorio za medije, kao i Vasilije Micić.

"Nisam ništa ja specijalno uradio. To je njihova odluka da igraju za reprezentaciju. Dosta su se stvari izmenile u košarkaškom sportu. Oni su najlepši mesec avgust posvetili reprezentaciji, žele da postignu što bolje rezultate. Tu smo svi zajedno da se napravi dobra atmosfera. Ne da se ljubimo i grlimo, to ćemo na kraju kad se sve završi", rekao je Pešić.

Košarkaše Srbije krajem avgusta očekuju duelai sa Grčkom i Turskom u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, a zatim i nastup na kontinenatalnom šampionatu, od 1. do 18. septembra.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво