Читај ми!

"Orlovi" poklonili pobedu Belgiji, ozbiljna opomena pred nastavak kvalifikacija za Mundobasket

Košarkaši Srbije drugu fazu kvalifikacija za Mundobasket 2023. godine završili su šokantnim porazom od Belgije u Nišu 74:73. "Orlovi" ispustili 11 poena prednosti u poslednjoj deonici i dozvolili rivalu da dođe do velikog preokreta. Ekipa Svetislava Pešića u treću fazu kvalifikacija preneće samo jednu pobedu.

Dvodnevna košarkaška utakmica između Srbije i Belgije završila se pobedom gostiju, koji su u završnici meča nadoknadili dvocifreni minus i stigli do trijumfa u niškom "Čairu".

Ekipa Svetislava Pešića teškom mukom stekla je dvocifrenu prednost sredinom poslednje deonice, a onda neobjašnjivo dozvolila rivalu da se u potpunosti vrati u život, na kraju dođe i do pobede.

Posle izjednačenog prvog poluvremena (38:38), u kojem su Belgijanci srpskoj odbrani pravili šutem za tri poena, "orlovi" su pojačali odbranu u nastavku što je donelo rezultat.

Srbija je u poslednju četvrtinu ušla sa sedam poena prednosti, a posle trojke Dejana Davidovca imala i najveću prednost na meču - 68:57.

Ipak, u poslednjih gotovo sedam minuta "orlovi" su postigli samo pet poena, dok je protivnik bio izuzetno raspoložen u šutu za tri poena.

Prednost Srbije se topila iz minuta u minut, da bi Lekomt zabio poslednji ekser u kovčeg na 39 sekundi pre kraja.

Nisu srpski košarkaši uspeli da izvedu iole smisleniji napad, a posle promašaja za tri poena nisu čak ni napravili faul koji bi zaustavio vreme, pa je Belgija došla do velikog trijumfa.

Najefikasniji u srpskom timu bio je Vanja Marinković sa 14 poena, Nemanja Bjelica dodao je 12, a Aleksa Avramović 11 poena.

U timu Belgije najbolji je bio Ismail Bako sa 17, dok su po 16 ubacili Obasohan i Lekomt.

Srbija je prošla u narednu fazu kvalifikacija, ali sa trećeg mesta u grupi i preneće u novu grupu samo jednu pobedu.

Letonija je osvojila prvo mesto u grupi (3-1), Belgija ide kao druga (2-2, uz bolji međusobni skor sa Srbijom, dok će im se pridružiti Grčka (3-1), Turska (2-2) i Velika Britanija (1-3).

Treća faza kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2023. godine počinje prozorom u avgustu.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво