Читај ми!

Trinaesta sreća za novog Jokićevog saigrača

Denver nagetsi, franšiza iz Kolorada koju predvodi srpski superstar Nikola Jokić, bila je aktivna i kompletirala trejd koji će ostati poseban po jednom veoma zanimljivom aspektu. Denver je, između ostalih, u svoje redove doveo Iša Smita koji je tako oborio rekord NBA lige po broju klubova za koje je nastupao.

Nagetsi su razmenili igrače sa Vašington Vizardsima – poslali su Vila Bartona i Montea Morisa za Kentavijusa Koldvel-Poupa i Iša Smita.

Koldvel-Poup je svakako značajnije i zvučnije pojačanje, ali je "zvezda" trejda ipak 33-godišnji Smit. On će tako prvi put u karijeri obući dres "grumenja", biće mu to 13. klub u najjačoj ligi sveta, čime se osamio na prvom mestu večne rang-liste.

Prethodno je prvu poziciju delio sa Čakijem Braunom, Džimom Džeksonom, Tonijem Masenburgom i Džoom Smitom koji su takođe igrali za 12 ekipa.

Momak iz Šarlota je svoju NBA odiseju započeo početkom prošle decenije i od tada je bio deo čak 12 timova. Karijeru je započeo tako što su ga "pokupili" Hjuston roketsi nakon što ga niko nije birao među najboljih 60 na draftu.

Samo u jednoj ekipi je proveo više od dve sezone, bili su to Detroit pistonsi, dok je igrao još za Memfis grizlise, Golden Stejt voriorse, Orlando medžik, Milvoki bakse, Finiks sanse, Oklahoma Siti tander, Filadelfiju seventisikserse, Nju Orleans pelikanse, Vašington vizardse i Šarlot hornetse.

Jokić je dobio saigrača kojem će nastup pod trenerskom palicom Majka Melouna biti trinaesta sreća, ali za njih je mnogo važniji onaj drugi deo trejda, koji se tiče Kaldvel-Poupa.

Kej-Si-Pi je odličan šuter, u prethodnoj sezoni je imao 39% uspešnosti za tri poena, a čak 45 procenata iz kornera.

Statističari su odmah istakli da je Jokić možda i ponajbolji igrač u ligi kada su u pitanju asistencije spoljnim igračima koji čekaju loptu u ćoškovima.

Međutim, koliko god se čini da su ojačali startnu petorku, Kaldvel-Poup u dosadašnjoj karijeri prosečno beleži 13 poena po utakmici, što neće umnogome povećati efikasnost Nagetsa. Ono što im je veći problem jeste klupa i mali fond igrača koji mogu da kvalitetno popune minute kada na parketu nisu Jokić, Džamal Marej i Majkl Porter junior.

Ostali su bez Montea Morisa i Vila Bartona, dok su pored njih, slobodni igrači postali Devon Rid, Ostin Rivers, Demarkus Kazins... Njihova sudbina je još neizvesna.

Jedan od razloga za ovakav potez uprave jeste i želja da se napravi prostor u seleri-kepu za možda još jedno zvučno pojačanje koje bi pomoglo u napadu na titulu. Trenutno deluje da je ekipa slabija nego prošle sezone kada je ispala u prvoj rundi plej-ofa Zapadne konferencije.

Takođe, čelnicima Denvera na umu je i da moraju da sačuvaju određenu količinu novca, pošto će Nikola Jokić potpisati novi petogodišnji ugovor vredan 260 miliona dolara.

Jokić, dvostruki uzastopni MVP regularnog dela sezone, postaće najplaćeniji košarkaš svih vremena i preskoće Janisa Adetokumba.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво