Читај ми!

Nikola Jović izabran u tim Majamija

Srpski košarkaš Nikola Jović izabran je sa 27. pozicije na NBA draftu u tim Majamija. Američki košarkaš sa italijanskim pasošem Paolo Bančero (ne)očekivano je izabran za prvog pika na ovogodišnjem draftu u Bruklinu.

Bruklin je sinoć bio domaćin ovogodišnjeg NBA drafta na kojem su se našli najbolji mladi košarkaši iz Amerike i sveta.

Orlando Medžik je sa prve pozicije u svoj sastav izabrao 19-godišnjeg krilnog centra Paola Bančera visokog 208 santimetara, koji je prošle sezone u dresu čuvenog koledža Djuk prosečno beležio 17,2 poena, 7,8 skokova i 3,2 asistencije.

Oklahoma je sa druge pozicije draftovala doskorašnjeg studenta Gonzage Četa Holgrema, Hjuston je sa pozicije broj tri izabrao Džabarija Smita sa Oberna, Kigan Mari sa Ajove je završio u Sakramentu, dok je peti pik Džejdev Ajvi sa Perdju koledža.

Devetnaestogodišnjeg Nikolu Jovića, nekadašnjeg košarkaša Mege, sa 27. pozicije u svoj tim izabrao je Majami prošlosezonski finalista Istočne konferencije NBA lige.

Ovo je četvrta godina na kojoj je srpski igrač uzastopno izabran na NBA draftu, a Nikola je četvrti srpski košarkaš koji će braniti boje tima sa Floride posle Miloša Babića, (1991), Predraga Danilovića (1995-1997) i Nemanje Bjelice (2021).

Postao je peti srpski igrač izabran u prvom krugu u poslednjih 15 godina. Čime se pridružio Bogdanu Bogdanoviću (27. mesto 2014.), Nikoli Milutinovu (26. mesto 2015.), Nemanji Nedoviću (30. mesto 2013.) i Alekseju Pokuševskom (17. mesto 2020.).

Nikola je u beogradski klub došao 2018. godine, a za prvi tim Mege debitovao je u sezoni 2020/2021. Jović je u prošloj sezoni ABA lige u proseku beležio 11,7 poena, 4,4 skoka i 3,4 asistencije.

Mladi košarkaš Mege je prošle sezone izabran za najboljeg mladog igrača ABA lige.

Jović je u februaru debitovao i za A reprezentaciju Srbije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. 

Od 58. izabranih pikova Evropa ima desetoricu košarkaša, uključujući i prvoplasiranog Bančera i devetoplasriranog Sočana, rođene u Sjedinjenim Državama, a najviše je bilo Francuza, čak četvorica.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво