Читај ми!

Zvezda pala u "Stožicama", Olimpija izborila majstoricu

Crvena zvezda i Cedevita Olimpija igraće treći meč u polufinalnoj seriji ABA lige, pošto je slovenački tim, posle produžetka, savladao crveno-bele 88:80. Prethodno je Luka Mitrović na bajkovit način obezbedio produžetak Zvezdi, ali je Olimpija u dodatnih pet minuta bila neumoljiva. Majstorica će se igrati u Beogradu, ali termin još nije poznat.

Jednu od najdramatičnijih utakmica ove sezone u regionu odigrali su Cedevita Olimpija i Crvena zvezda, a na kraju je domaćin odneo pobedu posle dodatnih pet minuta - 88:80.

Ekipa Dejana Radonjića odigrala fantastičnu prvu deonicu, a onda stala i dozvolila Olimpiji da preuzme inicijativu i kontrolu nad utakmicom, koja je na kraju trajala gotovo dva i po sata.

Ipak, crveno-beli su uspeli da se vrate u finišu, na filmski način došli do produžetka, a onda dozvolili protivniku da se još jednom odlepi, ovoga puta na nedostižnu razliku.

Jedan od glavnih razloga poraza beogradskog tima bilo je i očajno izvođenje slobodnih bacanja, ubacili su samo 6 iz 15 pokušaja.

Zvezda je furiozno ušla u meč - pogodila prvih sedam šuteva, od toga pet trojki, te vrlo brzo stekla dvocifrenu prednost - 19:7.

Ipak, usledila je velika serija domaće ekipe, koja je našla ritam u napadu ali ukrala nekoliko lopti na polovini protivnika, pa se u potpunosti vratila u egal.

Crveno-beli su u prvoj četvrtini ubacili čak 29 poena i otišli na prvi odmor sa pet poena prednosti.

Druga četvrtina počela je tehničkom greškom za Dejana Radonjića, koji se žalio na jednu odluku sudija, na drugoj strani istu je zaradio Melvin Edžam, pa je značajno opao tempo igre.

Ekipe su u tom periodu brzo ispunile bonus, pa smo često gledali slobodna bacanja.

Zvezda je u potpunosti stala, pa trojkom Murića Olimpija stiže do prve prednosti na meču, sredinom druge deonice - 36:34.

Olimpija je čuvala minimalno vođstvo, sve do trojke Ognjena Dobrića, kojoj Zvezda na poluvreme odlazi sa prednošću 44:43.

I u treću deonicu dve ekipe su ušle usporeno, a Zvezdini igrači iskoristili su bonus već posle dva minuta, pa su domaći do poena stizali iskljuivo sa linije za slobodna bacanja.

Crveno-beli nisu mogli ništa da pogode, četvrtinu su završili sa samo 10 postignutih poena, pa je Cedevita Olimpija stekla lepu prednost pred odlučujućih 10 minuta - 59:54.

Tvrdo je bilo i u poslednjoj deonici, a Cedevita je delovala kao sigurnija ekipa. Dobrić je pokrenuo Zvezdu, ali samo nakratko, pa su domaći na tri minuta do kraja stekli velikih devet poena prednosti.

Ipak, trojke su pogodili Ivanović i Holins, onda i Dobrić zakucao u kontri, pa crveno-beli prilaze samo na poen minusa - 71:70.

Ušlo se u neizvesnu završnicu, gde je do izražaja došlo očajno izvođenje slobodnih bacanja na ovom meču. Ipak, Dobrić ubacuje dva penala za 74:73, na manje od pet sekundi do kraja meča.

Fauliran je Murić, koji je dva puta bio precizan sa linije za slobodna bacanja a posle tajm-auta Dejana Radonjića Mitrović je uhvatio ofanzivni skok i poentirao uz faul.

Sudije su gledale usporeni snimak i ustanovile da je faul napravljen pre isteka vremena, iako je u trenutku kada se oglasila sirena lopta bila u rukama Zvezdinog krilnog centra. 

Pogodio je Mitrović i dodatno slobodno bacanje i otišlo se u produžetak.

Ipak, nisu crveno-beli imali snage da u dodatnih pet minuta pruže veći otpor raspoloženom domaćinu, a presudila je trojka Murića, uz peti faul Kalinića.

Najefikasniji u poraženoj ekipi bio je Ognjen Dobrić sa 15 poena, Nejt Volters i Ostin Holins dodali su po 14, dok je timu Olimpije Edo Murić ubacio 21 poen.

Cedevita Olimpija prvi put ove sezone savladala je Crvenu zvezdu, ali možda i u najvažnijem meču - sloenački tim izborio je majstoricu u polufinalnoj seriji.

Meč će se igrati u Beogradu, a termin će biti naknadno određen.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво