Читај ми!

Jokić u istorijskim knjigama NBA lige – kakve su reakcije iz Amerike

Nikola Jokić drugi put zaredom dobiće trofej za najkorisnijeg igrača u regularnom delu sezone u NBA ligi. Jokić je pobedio u konkurenciji Džoela Embida i Janisa Adetokumba, a dopisnik RTS-a iz Čikaga Aleksandar Žigić preneo je prve utiske i reakcije iz Sjedinjenih Američkih Država.

Činilo se da svako ko iole prati košarku i NBA ligu nije imao sumnje da će Nikola Jokić biti MVP i ove godine, što je i više nego zaslužio svojom izvanrednom igrom na svakoj utakmici, obaranjem niza istorijskih rekorda – i u svom timu i u samoj ligi.

Istovremeno je ostao iskreno skroman, nesebičan momak iz Sombora, koji voli svoju porodicu, rodni grad i Srbiju, ali isto tako i Nagetse, grad Denver i navijače širom Amerike koji ga toplo pozdravljaju.

Prosečno je tokom regularnog dela sezone beležio 27,1 poen, 13,8 skokova i 7,9 asistencija po utakmici, ali je njegov učinak mnogo veći jer je nosio svoj tim do plasmana u plej-of, bez dvojice saigrača – Džamala Mareja i Majkla Portera juniora.

Takođe, retki su bili slučajevi da su utakmice "grumenja" prenošene na udarnim kanalima, ali se to promenilo zahvaljujući Nikoli Jokiću.

Analitičar I-Es-Pi-Ena Stiven A. Smit, jedan od najpoznatijih košarkaških novinara u SAD, rekao je da je glasao za Džoela Embida, ali da nema problem sa tim što je srpski igrač dobio MVP priznanje.

Dodao je, imajući na umu njegov učinak, da svaki tim u ligi sprema posebnu strategiju kako bi sprečio Jokića da odigra dobro.

Iako su svi mediji objavili informaciju koju je prvi preneo njegov kolega Adrijan Vojnarovski, NBA liga još nije izdala zvaničnu informaciju.

Iz stručnog štaba Nagetsa je za RTS potvrđeno da će proći još nekoliko dana pre nego što odluka bude zvanično objavljena i da niko do tada ne može komentarisati nagradu.

Osim nove nagrade, očekuje se da Jokić potpiše novi petogodišnji ugovor sa Nagetsima, čime će postati najplaćeniji košarkaš u istoriji najjače lige na svetu.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво