Читај ми!

Drama u Areni, Partizan ispustio pobedu i eliminisan iz Evrokupa, Bursa slavila nakon produžetka

Košarkaši Bursaspora savladali su nakon produžetka Partizan sa 103:95 u osmini finala Evrokupa. Bursaspor će u četvrtfinalu igrati sa Cedevita Olimpijom.

Partizan nije uspeo da se palsira u četvrtfinale Evrokupa. Izuzetno neizvestan meč u "Štark" areni. Crno-beli nošeni fanatičnim navijanjem sa tribina imali su dobijen meč. U penal završnici Bursa je izborila produžetak u kome je nadigrala Partizan i plasirala se u četvrtfinale.

Izjednačena borba u prvom poluvremenu. U prvoj četvrtini ekipe su se smenjivale u minimalnoj prednosti, da bi prvi period bio završen nerešenim rezultatom 20:20.

Na početku druge četvtine crno-beli su poveli sa četiri razlike, to je ujedno i bila naveća prednosti. Nekoliko izjednačenja do kraja perioda, da bi gosti samo jednom uspeli da povedu. Neizvesnost je nastavljena do kraj poluvremena na kojem je Partizan imao plus jedan - 38:37.

Početak trećeg perioda pripao je gostima, koji su posle četiri minuta igre imali plus od devet poena - 51:42. Panter je uspeo da veže tri trojke i crno-beli su prišli na dva poena razlike - 53:51.

Bursaspor je uspeo da zadrži prednost i u poslednji period ušlo se pri rezultatu 64:60.

Partizan je trojkom Alekse Avramovića prišao na minus jedan. Nakon nekoliko neiskorišćenih napada na obe strane, Madar je realizovao kontru i crno-beli su ponovo poveli. Naša ekipa je potom stigla do tri poena prednosti. Usledio je odgovor protivnika koji serijom 6:0 vraća prednost.

Uzvratili su crno-beli i vratili rezultatku klackalicu na svoju stranu, a u poslednja dva minuta igre ušli su sa prednošću od 79:74.

Usledila je penal završnica. Bursaspor je sam tako moga da se nada da može da stigne crno-bele. Posle velike drame u finišu crno-beli su prokockali prednost i protivnik je izjednačio na samo sedam sekundi pre kraja. Partizan potom nije iskoristio poslednji napad. Usledio je produžetak.

Partizan je dobro počeo imao je prednost, međutim protivnik je uspeo da preokrene rezultat, uveća razliku do konačnih - 102:93.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Endrjus sa 24 poena, Bitim je dodao 20, a Holand 17. U timu Partizana, Avramović je ubacio 23 poena, Lesor 20, a Panter 13.

Bursaspor će u četvrtfinalu igrati protiv Cedevita Olimpije.

Rezultati današnjih mečeva osmine finala Evrokupa:

Levalois - Venecija 87:66
Partizan - Bursaspor 95:103
Valensija - Hamburg 98:80
Virtus - Lietkabelis 75:67
Grand Kanarija - Slask Vroclav 87:60 

субота, 20. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво