Читај ми!

Senzacija u "Pioniru", desetkovana Mega srušila Partizan

Košarkaši Mega basketa napravili su veliko iznenađenje i u "Pioniru" savladali ekipu Partizana 93:90, u zaostalom meču 13. kola ABA lige. Pobedu gostima doneo Skuči Smit, trojkom na pet sekundi pre kraja meča.

Veliki favoriti bili su košarkaši Partizana u utakmici sa Mega basketom, ali su gosti, zahvaljujući velikoj požrtvovanosti, došli do pobede 93:90.

Ekipa Vlada Jovanovića došla je u Beograd bez petorice igrača, ali su mladići pružili veliki otpor favorizovanom rivalu i zabeležili sedmi trijumf u takmičenju.

Crno-beli su odigrali jedan od defanzivno najlošijih mečeva ove sezone, pa serija u poslednjoj četvrtini nije bila dovoljna da se preokrene rezultat.

Mega je već u prvoj deonici ubacila 26 poena, da bi na poluvremenu gosti imali prednost 55:46.

Crno-beli su pokušali da se vrate u igru u trećoj deonici, ali je Mega odbila napade ekipe Željka Obradovića, pa je u poslednjih 10 minuta ušla sa devet poena prednosti.

Crno-beli, na krilima Kevina Pantera, na pet minuta do kraja prilaze na poen minusa, ali usledila je nova serija Mege koja stiže do prednosti 90:81.

Ponovo je najbolji košarkaš Partizana uzeo stvari u svoje ruke, pomogao je i Lesor sa linije za slobodna bacanja, pa crno-beli dolaze na 90:90, 30 sekundi pre kraja.

U tom trenutku Smailagić pravi skok u napadu, ali mu par sekundi kasnije sudije sviraju faul u napadu. Mega je dobila priliku da dođe do prednosti, što je i učinio Skuči Smit, trojkom na pet sekundi pre kraja meča.

Pokušao je Panter da donese produžetak, ali nije pogodio težak šut za tri poena.

Gosti su izvanredno šutirali za tri poena (14/28), imali više asistencija i ukradenih lopti i zasluženo odneli trijumf protiv Partizana.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Rus Ružencev sa 20 poena, Jović je dodao 14, a Smit 13. U poraženoj ekipi, Panter je ubacio 24 poena (trojke 5/10), Lesor je dodao 15, a Smailagić 14.

Partizan je tako doživeo treći poraz u sezoni, drugi kao domaćin, pa sada ima dva izgubljena meča od Crvene zvezde.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво