Читај ми!

Drugi uzastopni tripl-dabl Jokića ostao u senci poraza od Jute

Najbolji srpski košarkaš Nikola Jokić nastavio je da dominira NBA ligom, ali njegove fantastične partije često ostaju u senci veoma loše igre Denvera. Jokić je opet predvodio Nagetse i nosio čitavu ekipu na leđima, ali ni to nije bilo dovoljno da se izbegne ubedljiv poraz od Jute, rezultatom 125:102.

Jokić je na parketu proveo skoro 37 minuta i drugu utakmicu uzastopno ostvario tripl-dabl – postigao je 25 poena (10/18 iz igre, 2/5 trojke), uz 15 skokova i 14 asistencija.

Našem asu je, baš kao i protiv Lejkersa pre dve noći, bilo dovoljno samo tri četvrtine da ostvari tripl-dabl, a osim toga imao je dve ukradene i tri izgubljene lopte.

Momak iz Sombora je deveti put ove sezone bio dvocifren u tri statističke kategorije, čime se izjednačio sa vodećim Raselom Vestbrukom. Ovo mu je bio 66. tripl-dabl u karijeri, kojim je ponovo preskočio Džejmsa Hardena i zauzima sedmu poziciju na večnoj listi.

Međutim, nije imao pomoć saigrača, a "grumenje" je meč izgubilo dok on nije bio na parketu.

Tokom čitavog susreta u Koloradu Denver je držao priključak, ali je početkom poslednje četvrtine, kada je Nikola bio na klupi, Juta napravila seriju 9:0 i otišla na 12 razlike. Od tada se domaćin nije oporavio i na kraju je doživeo ubedljiv poraz.

Osim njega, u ekipi Majka Melouna istakli su se Eron Gordon sa 20, odnosno Vil Barton sa 16 poena.

Najbolji kod pobednika bio je Donovan Mičel sa 31 poenom, Bojan Bogdanović je dodao 21, dok je Rudi Gober duel završio sa 18 poena i 19 uhvaćenih lopti.

Denver je ostao šesti na Zapadu sa 22 pobede i 20 poraza, dok su Džezeri tri mesta iznad sa učinkom 29-14.

Golden Stejt je nastavio da posrće i bez Stefena Karija je poražen u Minesoti rezultatom 119:99, a Nemanja Bjelica je za sedam i po minuta ubacio pet poena i zabeležio po skok i asistenciju.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво