Читај ми!

Bjelica za 10 minuta postigao više poena od Karija, "ratnici" ponovo pobedili

Košarkaši Golden Stejt voriorsa vratili su se na pobednički kolosek posle neuspeha protiv Denvera, a u novom trijumfu odličan je bio srpski reprezentativac Nemanja Bjelica. "Ratnici" su na svom parketu savladali Majami rezultatom 115:108, a Bjelica je za samo 10 minuta postigao više poena nego najbolji igrač tima Stef Kari, koji je potpuno podbacio i odigrao jednu od najlošijih utakmica u karijeri.

Koliko je Golden Stejt dobar ove sezone potvrđuje upravo to da Kari može da ostane na jednocifrenom broju poena (devet), pogodi samo tri od 17 pokušaja iz igre, promaši devet od deset šuteva za tri poena, a njegov tim ipak na kraju trijumfuje.

Najbolji šuter svih vremena ima saigrače koji mogu da ga odmene i koje je, očigledno, Stiv Ker ponovo našpanovao da budu konkurenti za titulu.

Protiv Majamija nije bilo ubedljivo, ali se ni u jednom trenutku pobeda nije dovodila u pitanje.

Najzaslužniji za to bio je Džordan Pul koji je prikazao izuzetnu partiju - 32 poena (12/17 iz igre, 5/9 trojke), a odličan je bio i Endru Vigins sa 22 poena.

Spomenuti Bjelica na parketu je proveo desetak minuta i za to vreme postigao 10 poena, ubacio dve trojke iz tri pokušaja i uhvatio tri skoka.

Kerova ekipa igra kao pre nekoliko godina kada je dominirala NBA ligom, a uskoro će postati još jača jer se očekuje povratak Kleja Tompsona nakon duge pauze zbog povrede. Drugi od braće "Spleš" zagrevao se pred duel sa Hitom i očekuje se da bi mogao da zaigra protiv Klivlenda.

Na drugoj strani najbolji je bio Džimi Batler sa 22 poena, ali je morao ranije da završi utakmicu jer je doživeo povredu skočnog zgloba prilikom jednog doskoka.

Voriorsi su i dalje najbolji tim Zapadne konferencije sa 29 pobeda i sedam poraza, dok je Majami četvrti na Istoku sa učinkom 23-15.

U bogatom programu NBA lige u noći između ponedeljka i utorka pobede su još ostvarili Filadelfija, Vašington, Memfis, Čikago, Detroit, Juta, Portland i Minesota.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво