Читај ми!

Košarkaši Zvezde i Partizana jedinstveni: Crveno-beli zasluženo slavili

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Partizan 71:56 u prvom ovosezonskom večitom derbiju u regionalnoj ligi, a košarkaši dva tima izneli su svoje reakcije na sve ono što se dešavalo na parketu "Pionira".

Nikola Ivanović, igrač crveno-belih, rekao je da je njegov tim u potpunosti kontrolisao meč.

"Imali smo loš period u trećoj četvrtini, kada smo dopustili Partizanu da dođe na pet poena, ali generalno imali smo kontrolu tokom 90 odsto meča. Slavili smo u jednoj bitnoj utakmici za nas", rekao je Ivanović.

Za Ivanovića ovo je bio prvi večiti derbi od dolaska u Zvezdu.

"Moj prvi derbi, veoma je bilo zanimljivo i specifično. Velika je čast igrati na ovakvom meču. Svakako je za pamćenje. Mislim da smo od početka imali ozbiljan pristup, od starta je bila čvrstina u odbrani koju imamo i negujemo cele sezone. I na ovoj utakmici smo odigrali defanzivno na vrhunskom nivou", poručio je bek Zvezde.

On smatra da je ekipa timskom igrom došla do važne pobede.

"Ključno je to što veruješ čoveku sebe. Jedni drugima čuvamo leđa i možemo se osloniti jedni na druge u toku utakmice. Definitivno nam znači to i prikazano je i rezultatima u prethodnom periodu".

Nakon derbija, izabranike Dejana Radonjića očekuje duplo kolo u Evroligi, protiv Baskonije i Real Madrida.

"Nerealno izgleda da već u utorak igramo bitnu utakmicu protiv ekipe Baskonije. To je ritam na koji moramo da se naviknemo i da prebacimo mozak na sve što sledi, da se igra bukvalno na svaka dva dana", rekao je Ivanović.

Bitno je da odmorimo um i telo, da se pripremimo za Baskoniju koja je prošlu utakmicu u Evroligi odigrala veoma loše i protiv nas će tražiti način da pobedi, kaže Ivanović.

"Moramo da budemo svesni koliko nam može značiti ta pobeda. Treba da odigramo kao protiv Partizana. Ne treba da omekšamo zbog dobrih rezultata, već da i tamo imamo ozbiljan pristup", zaključio je Ivanović.

Kapiten košarkaša Partizana Rade Zagorac rekao je da Crvena zvezda odigrala odličan meč i zasluženo slavila.

"Odlična Zvezda. Spremniji su bili u ovom trenutku za derbi, spremniji za rezultat u ovom delu sezone. Ekipa je pravljena sa veoma dobrim i kvalitetnim igračima. Igrači u našem timu nisu na tom nivou, ali imaju potencijal da u jednom trenutku budu. Prvi derbi zasluženo ide njima", rekao je Zagorac.

Oni su mnogo iskusnija ekipa, imaju više ovakvih utakmica iza sebe, dodao je Zagorac.

"Oni vrlo dobro znaju koje stvari mogu da naprave razliku. Pre svega mislim na detalje iz drugog plana, koji se ne vide na prvi pogled na lopti. Ovo je dobar nauk za nas, iskustvo koje nam neće značiti ništa ako ne budemo znali kako da ga iskoristimo", ističe Zagorac.

Crno-beli u u jednom trenutku prišli su na pet poena zaostatka pri rezultatu 45:40, ali više od toga nisu mogli.

"Imali smo tada dva slobodna bacanja koja su mogla utakmicu da učine interesantnijom. Međutim, promašili smo ih i odmah su sa druge strane bila dva iskorišćena. Nedovoljno dobro", kaže kapiten.

Ekipu Željka Obradovića posle derbija u sredu očekuje Evrokup i meč protiv Lijetkabelisa.

"Priprema za sledeću utakmice znači analiza prethodne. Ovo je kvalitetan materijal iz koga može mnogo toga da se izvuče, utakmica protiv ekipe koja igra Evroligu na dobrom nivou", zaključio je Zagorac.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво