Читај ми!

Brejk vredan možda i titule – Milvoki na korak do šampionskog prstena

Košarkaši Milvokija napravili su veliki brejk u Arizoni koji bi mogao da im donese šampionski prsten u NBA ligi, pošto su u finalnoj seriji sada poveli 3-2 u pobedama protiv Finiksa. Baksi imaju meč loptu za titulu u okršaju sa Sansima, nakon trijumfa u petoj utakmici rezultatom 123:119. Prvu priliku za osvajanje šampionskog prstena ekipa iz Viskonsina imaće u noći između utorka i srede, kada je na programu šesta utakmica.

Izabranici Majka Badenholzera imaju priliku da naprave neverovatan uspeh i vrate titulu najjače lige sveta u Milvoki nakon tačno 40 godina.

Baksi su samo jednom u istoriji bili NBA šampioni, a sada su, posle još jedne izuzetne serije pobeda, na korak do ogromnog podviga.

Tim koji hrabro predvodi dvostruki MVP Janis Adetokumbo je prvo eliminisao najveće favorite za titulu Bruklin netse, a potom u konferencijskom finalu bio bolji od Atlante sa 4-2.

Bili su "jeleni" i tada u zaostatku, dok su sada nadoknadili dva poraza, iako su imali pet dana manje za odmor od "sunca", koji su ubedljivo nadigrali Denver i Kliperse.

Ipak, kada su izjednačili na 2-2 u seriji očigledno je "momentum" bio na njihovoj strani pa im nije smetalo što su prvu četvrtinu završili u debelom minusu. Finiks je duel na svom parketu sjajno otvorio i nakon prvih 12 minuta imao čak 16 poena prednosti (37:21).

Činilo se da će već tada uspeti da slomi otpor protivnika, ali se desilo potpuno suprotno – Milvoki je uzvratio, brzo istipio razliku, a do kraja drugog dela ubacio čak 43 poena i na odmor otišao sa malom prednošću.

Otpor domaćina gosti su slomili u trećem periodu, otišli na dvocifreni višak i potom u četvrtom imali maksimalnih +14. Finiks je pritisnuo u finišu, ali nije uspeo da se rezultatski vrati, da bi spomenuti Adetokumbo sjajnim alej-upom zatvorio utakmicu u "Futprint centru".

Upravo je Grk bio prva figura meča sa 32 poena (14/23 iz igre), devet skokova i četiri asistencije. Adetokumbo je vodio saigrače do trijumfa uprkos što je promašio čak sedam slobodnih bacanja od 11 pokušaja, a zanimljivo je da je 40 minuta odigrao bez izgubljene lopte.

Pratio ga je Kris Midlton sa 29 poena, sedam uhvaćenih lopti i pet uspešnih dodavanja, dok je Džru Holidej dodao dva poena manje i imao 13 asistencija.

Na drugoj strani, Devin Buker je vukao "sunca" sa 40 poena, Kris Pol je upisao dabl-dabl (21 poen i 11 asistencija), baš kao i Diandre Ejton (20 poena i 10 skokova).

Serija se sada seli u Viskonsin, gde će Milvoki pred svojim navijačima imati priliku da se domogne prvog šampionskog prstena od 1971. godine.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво