Читај ми!

Finiks na pola puta do prve titule u NBA ligi

Košarkaši Finiksa poveli su 2-0 u finalnoj seriji NBA lige protiv Milvokija i došli na pola puta do istorijske, prve titule u najjačem košarkaškom takmičenju na svetu. Sansi su odbranili domaći teren i u drugom susretu, pošto su slavili rezultatom 118:108 i sada imaju lepu prednost pred nastavak serije u Viskonskin.

Ekipa Montija Vilijamsa je mnogo svežija i odmornija od protivnika, imala je više vremena da se pripremi za finale i to je iskoristila u prva dva susreta.

Drugi meč u Arizoni domaći tim rešio je odličnom igrom i odbranom u drugoj četvrtini, pošto je Milvoki imao minimalnu prednost na kraju prve.

Međutim, Sansi su pojačali defanzivu, dozvolili rivalu samo 16 poena u tom periodu i na petnaestominutni odmor otišli sa dvocifrenim viškom (56:45).

U nastavku su je bilo i +15, a kada god bi Baksi krenuli u nalet i smanjili razliku, Devin Buker i Kris Pol bi ga odbili. U više navrata su gosti dolazili na dva poseda zaostatka, ali nisu uspevali da se rezultatski potpuno vrate.

Buker je ponovo bio najefikasniji i meč je završio sa 31 poenom (15/25 iz igre, 7/12 trojke), uz pet skokova i šest asistencija. Interesantno je da za 44 minuta na parketu nije šutnuo nijedno slobodno bacanje.

Pratio ga je Mikal Bridžes 27 poena i sedam uhvaćenih lopti, dok je spomenuti Pol imao 23 poena i osam uspešnih dodavanja.

Na drugoj strani je dominirao Janis Adetokumbo, ali nije mogao bez pomoći saigrača. Tek oporavljeni Grk je radio sve na terenu – postigao je 42 poena, imao 12 skokova i izuzetno šutirao iz igre (15/22).

Sve to nije bilo dovoljno jer je sledeći igrač po efikasnosti bio Džru Holidej sa 17 poena.

Serija se sada seli u Milvoki i treći okršaj na programu je u noći između nedelje i ponedeljka po centralnoevropskom vremenu.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво