Читај ми!

Košarkaši Srbije od 20.30 protiv Italije za plasman na OI (RTS1)

Muška košarkaška reprezentacija Srbije sastaće se u Beogradu sa Italijom, u odlučujućoj utakmici za plasman na Olimpijske igre u Tokiju. Utakmica finala Olimpijskog kvalifikacionog turnira igra se od 20.30 sati u dvorani "Aleksandar Nikolić" uz direktan prenos na Prvom programu RTS-a, strim je na RTS Planeti (samo za korisnike iz Srbije), dok tok meča i kretanje rezultata možete pratiti na našem portalu.

Odlučujući dan za "orlove" koji igraju za plasman na najveću svetsku smotru sportista i takmičenje na kojem uvek pretenduju na medalju.

Posle tri uspešna meča u Beogradu, izabranici Igora Kokoškova, iako oslabljeni, imaju priliku da ostvare cilj i overe vizu za Tokio.

Srbija je u grupi pobedila Dominikansku Republiku i Filipine, da bi u polufinalu eliminisala Portoriko, pruživši možda i najbolju partiju od početka turnira.

S druge strane, Italijani su zbog odustajanja Senegala odigrali meč manje - prvo su pobedili Portorikance u grupi, da bi potom bili bolji i od Dominikane.

Selektor Igor Kokoškov smatra da će odbrana biti ključ koji otvara vrata pobedi i plasmanu na Olimpijske igre.

"Biće važno izboriti se sa visokim igračima Italije. Treba da proverimo medicinski status. Da nađemo energiju da igramo dan za danom, to će biti izazov. Trudićemo da branimo bolje jedan na jedan, tranziciju, skok. Odbrana je biti ključ, jer imamo dovoljno talenta da postižemo poene", rekao je Kokoškov.

Srbija neće moći da računa na povređenog Stefana Jovića.

четвртак, 18. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво