Читај ми!

Bogdanović i Atlanta stali na korak do cilja, Milvoki u velikom finalu NBA

Košarkaši Milvokija igraće protiv Finiksa u velikom finalu NBA lige, pošto su osvojili Istočnu konferenciju pobedom od 4-2 nad ekipom Atlante. Hoksima nije pomogao ni odlični Bogdan Bogdanović koji je poslednjih nekoliko sedmica nastupao uprkos povredi kolena pa je Milvoki u šestom meču napravio odlučujući brejk rezultatom 118:107.

"Jastrebovi" su tako ostali na jedinoj tituli iz 1958. godine i moraće da sačekaju novu šansu, ali je jasno da je dolazak Bogdanovića bio pun pogodak koji je franšizi iz Džordžije omogućio da dođe do same završnice takmičenja.

Ovoga puta Milvoki je bio jači, čiji je podvig još veći kada se uzme u obzir činjenica da u poslednja dva meča nije bilo prve zvezde Janisa Adetokumba zbog povrede.

Izabranici Majka Badenholzera treći put u istoriji su osvojili konferenciju i nadmetaće se za drugi šampionski prsten – jedini do sada osvojili su 1971.

Pitanje je da li će se Grk oporaviti za okršaje sa Sansima koji će imati više vremena za odmor, ali Milvoki je sada pun samopouzdanja jer je prethodno eliminisao prvog favorita za titulu, tim Bruklin netsa.

Što se tiče šeste utakmice u finalu Istoka,  gosti su je rešili serijom trojki na početku treće četvrtine. Atlanta se do tada držala, imala je mali zaostatak, ali je onda krenula rafalna paljba rivala.

Za nekoliko trenutaka Milvoki je otišao na +12, u trećoj deonici ubacio čak 44 poena i Hoksi su do kraja samo uspeli da ublaže poraz.

Bogdanović je na terenu proveo više od 36 minuta i za to vreme postigao 20 poena (7/12 iz igre, 2/5 trojke), uz dva skoka, tri asistencije i po tri ukradene i izgubljene lopte.

Jedini efikasniji od njega bio je Rediš sa 21 poenom, dok je Tre Janga posle povrede podbacio i za 35 minuta postigao 14 poena, uz katastrofalan šut iz igre (4/17).

Na drugoj strani, Kris Midlton je potpuno zamenio Adetokumba i vodio saigrače do trijumfa sa 32 poena, četiri uhvaćene lopte i sedam uspešnih dodavanja, a odličan je bio i Džru Holidej sa 29 poena i po devet skokova i asistencija, četiri ukradene lopte i dve blokade.

Veliko finale počinje u noći između utorka i srede, a domaćin će biti Finiks.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво