Читај ми!

Anđušić: Sa pozitivnom enegijom ulazimo u kvalifikacije

Košarakaš Srbije Danilo Anđušić izjavio je da nacionalni tim u pozitivnom rapoloženju dočekuje olimpijski kvalifikacioni turnir u Beogradu.

Izabranici Igora Kokoškova u sredu su imali poslednju proveru pred kvalifikacije za OI, a u hali "Aleksandar Nikolić" pred navijačima pobeđen je Meksiko 81:77, koji savladan i na Akropolis kupu u Atini.

"Uvek je lepo igrati pred domaćom publikom i osetiti i taj vetar u leđa sa tribina. Drago nam je bilo što smo jednu pripremnu utakmicu odigrali u dvorani ‘Aleksandar Nikolić'. Nije bila ista utakmica kao ona u Grčkoj, znali smo da će biti drugačije. Tamo smo ih dobili velikom razlikom, znali smo da će oni ozbiljnije izaći na ovaj meč", rekao je Anđušić novinarima posle meča i dodao:

"Mi nismo startovali kako treba, pre svega sa energijom. Oni su pogodili otvorene šuteve i imali rezulatat. U drugom poluvremenu bilo je mnogo bolje. Imali smo razliku, na kraju je došao i mali pad koncentarcije, ali bitno je da smo dobili utakmicu. Sa pozitivnom enegijom ulazimo u kvalifikacioni turnir".

Srpski bek je upitan kako izgleda proces uigravanja tima, s obzirom na to da su se igrači u etapama priključivali reprezentaciji.

"Teško je i to je nešto na šta moramo da se naviknemo od početka. Dosta igrača se priključilo pre desetak dana, imali smo malo vremena za treninge i sve stvari radimo u hodu. Do turnira imamo nekoliko dana i verujem da ćemo dići formu i da će to mnogo bolje izgledati u nastavku", kaže Anđušić.

Napadom srpskog tima sinoć komandovao kapiten Miloš Teodosić.

"Mnogo je lakše igrati sa takvim plejmejkerom, Teo je jedan od najboljih u Evropi na toj poziciji deceniju i više. Kada dođe Vasilije Micić to će izgledati sjajno, jedva čekam da sve svi priključe, da svi budemo zdravi i spremni za turnir".

Anđušić se osvrnuo i na svoj nastup u dresu Srbije.

"Osećam se kao vetaran, posle toliko godina sam se vratio u reprezentaciju. Sve je drugačije, ja sam iskusniji. Uvek je isti osećaj i ponos igrati za svoju zemlju i to je ono što je najavžnije", zaključio je Anđušić.

Reprezentacija Srbije sutra ulazi u "mehur", a kvalifikacioni turnir za odlazak na Olimpijske igre počinje 29. juna.

U grupi A, rivali reprezentacije Srbije biće Dominikanska Republika i Filipini, dok će se u grupi B takmičiti Senegal, Italija i Portoriko.

Samo pobednik turnira će obezbediti učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво