Читај ми!

Bruklinu nije pomogao ni supertim, Milvoki u finalu Istoka

Košarkaši Milvoki baksa plasirali su se u finale Istočne konferencije pobedom nad Bruklinom u "majstorici", rezultatom 115:111. Baksi su trijumfovali sa 4-3 u pobedama nad najvećim favoritom za osvajanje šampionskog prstena, kojem nije bilo dovoljno ni stvaranje supertima na početku sezone. Veliki razlog za to su i povrede, pošto je jedino Kevin Durent bio spreman u završnici plej-ofa, dok su Kajri Irving i Džejms Harden bili roviti. Durent je igrao na neverovatnom nivou, ali to nije bilo dovoljno da se eliminiše Milvoki predvođen Janisom Adetokumbom.

Sedma utakmica bila je izuzetno zanimljiva i dramatična, a viđen je i pravi košgeterski okršaj KD-a i "grčke zveri".

Ekipe su se smenjivale u vođstvu, jedinu dvocifrenu prednost "mrežice" su imale u drugoj četvrtini, ali su je gosti vrlo brzo istopili.

Ušlo se u neizvesnu završnicu u kojoj su Baksi imali četiri poena viška, kada je na scenu stupio Durent – pogodio je sa distance, a onda u poslednjem napadu, na šest sekundi do kraja, uzeo loptu u ruke. Pogađa izuzetno težak fejd-avej, činilo se za pobedu, ali je nagazio liniju i ipak nije bila trojka – 109:109 za produžetak.

U dodatnih pet minuta umor je učinio svoje, kod domaćina nije bilo igrača koji bi mogao da pomogne Durentu, pa su Janis i Kris Midlton doneli veliko slavlje svom timu.

Grčki reprezentativac predvodio je Bakse sa 40 poena (15/24 iz igre, 8/14 penali), 13 skokova i pet asistencija, dok je Kris Midlton imao 23 poena (9/26 iz igre), 10 skokova, šest asistencija i pet ukradenih lopti.

Na drugoj strani, Durent je postigao 48 poena (17/36 iz igre, 10/11 penali), devet skokova i šest asistencija, nikada niko nije dao više poena u sedmoj utakmici.

"Najbolji je igrač na svetu", rekao je posle Adetokumbo o Durentu, ali ni to nije bilo dovoljno.

Roviti Džejms Harden dodao je 22 poena (5/17 iz igre, 10-10 penali) i po devet uhvaćenih lopti i uspešnih dodavanja, dok je Blejk Grifin upisao dabl-dabl sa 17 poena i 11 skokova.

Za plasman u veliko finale, Baksi će se boriti sa pobednikom majstorice Filadelfija – Atlanta, koja je na programu u nedelju na ponedeljak od 2.00 po srednjoevropskom vremenu.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво