Читај ми!

Higins presudio Olimpiji, Barselona u finalu Evrolige

Košarkaši Barselone pobedili su Olimpiju iz Milana rezultatom 84:82 i plasirali se u finale Evrolige. Pobednički koš postigao je Kori Higins u poslednjim trenucima utakmice.

Iako je ispustila dvocifrenu prednost stečenu krajem prvog poluvremena, Barsa je uspela da stigne do pobede košem Korija Higinsa u poslednjoj sekundi utakmice.

Ostalo je Olimpiji osam desetinki za napad nakon koša Higinsa, ali je Kevin Panter promašio šut iz velike daljine.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Nikola Mirotić koji je postigao 21 poen. Nik Kalates je ubacio 17, ali zbog povrede nije mogao da bude na terenu u samoj završnici meča. Higins je dodao ukupno 11 poena.

Dvocifren je u Barsi bio i iskusni Pau Gasol. Trener Šarunas Jasikevičijus ga je slao na teren u nekoliko kratkih navrata u prvom poluvremenu koje je Španac maksimalno iskoristio.

Najbolji u timu Olimpije bio je bivši igrač Crvene zvezde Kevin Panter sa 23 postignuta poena.

Barselona je otvorila utakmicu vođstvom 7:2, pa je Etore Mesina posle samo dva minuta igre morao da zatraži tajm-aut nakon kojeg je Olimpija brzo poravnala rezultat. Do kraja veoma efikasne prve četvrtine, koja je završena rezultatom 27:24 za Barsu, nijedna ekipa nije došla do značajnije prednosti.

Ekipa iz Španije je tokom drugog perioda čuvala blagu prednost, a onda zaigrala agresivniju odbranu, otežala igračima Olimpije organizaciju napada i primorala ih da u nekoliko uzastopnih napada izgube loptu, pa je na minut i po do kraja prvog poluvremena prvi put došla i na plus 10.

Vladimir Micov je pogodio trojku na samom početku drugog poluvremena i nagovestio raspucanu četvrtinu Olimpije u kojoj su pogađali i Panter, Dilejni, Rodrigez... Ekipa iz Milana je u trećem periodu postigla čak 29 poena, naspram samo 16 Barsinih, pa je u poslednjih 10 minuta ušla sa četiri poena viška.

Nik Kalates je vezanim poenima sprečio Olimpiju da stekne osetniju prednost, pa je Barsa početkom poslednjeg perioda brzo utakmicu vratila u rezultatski egal koji je trajao sve do završnih minuta. Na minut i 45 sekundi do kraja, nakon trojke Pantera, rezultat je bio 82:82.

Usledilo je nekoliko neiskorišćenih napada sa obe strane terena. Kevin Panter je imao priliku da postane junak, omogućio je sebi dobrom fintom otvoren šut za tri poena, ali je promašio. Kori Higins je uzeo loptu, pretrčao ceo teren, naskočio oko "kapice" reketa i pogodio preko ruke protivničkog igrača.

Ostalo je Olimpiji osam desetinki za napad nakon koša Higinsa, ali je Kevin Panter, posle Mesininog tajm-auta, promašio šut iz velike daljine. 

Barselona će u finalu Evrolige u nedelju igrati protiv Efesa, koji je u prvom polufinalnom meču, posle uzbudljive završnice, savladao moskovski CSKA.

Katalonci su finale poslednji put igrali 2010. godine, kada su i osvojili titulu šampiona Evrope. 

Fajnal-for se ove godine igra u nemačkom Kelnu, u dvorani "Lankses", bez prisustva publike.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво