Читај ми!

Maestralni Micić odveo Efes u finale Evrolige

Košarkaši Anadolu Efesa prvi su finalisti Evrolige, pošto su u prvom meču na fajnal-fora u Kelnu nadigrali moskovski CSKA rezultatom 89:86. Fenomenalan meč odigrao je najkorisniji igrač takmičenja Vasilije Micić ubacivši 25 poena.

Rano stečenu prednost u prvom kvartalu (25:15, poluvreme 49:37), koji je dobrim delom došao nakon odličnog šuta za tri poena i kontrole skoka, ekipa Ergina Atamana je održavala i sačuvala do samog kraja meča, i izborila novo finale u najjačem klupskom takmičenju na kontinentu.

Istina, CSKA je u poslednjem kvartalu uspeo da zapreti, spusti razliku na jednocifren iznos (83:80) na tri minuta do kraja, 87:86 u poslednjem minutu), ali nije imao snage i energije za preokret. 

Odličnu igru u redovima turskog sastava prikazao je MVP sezone i srpski reprezntativac Vasilije Micić.

On je zaista dominirao i za 36 minuta na parketu ubacio 25 poena (za jedan 6/7, za dva 4/8, za tri 3/6), podelio 6 asistencija u uhvatio tri skoka.

Pored njega u belom-plavom dresu istakli si centar Sertač Šanli sa 19 uz osam skokova, Rodrig Buboa je ubacio 15, Šejn Larkin 11 a Kruno Simon 10 poena.

Kod "armejaca", u čijim redovima nije bilo duže vremena povređenog srpskog centra Nikole Milutinova, najbolji su bili Vil Klajburn sa 26, Italijan Danijel Haket je postigao 17, Danac Ife Lundberg je dodao 15, dok je Tornike Šengelija zabeležio 10.

Efes će u finalu za titulu igrati protiv boljeg iz drugog polufinala u kojem se sastaju Barselona i Armani Milano, dok će CSKA u borbi za treće mesto u Evropi igrati a poraženom iz tog duela koji se igra od 21.00.

Fajnal-for ove godine igra se u nemačkom Kelnu, u dvorani ”Lankses", bez prisustva publike.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво