Читај ми!

Restoran u Atlanti nije želeo da ugosti Dominika Vilkinsa, nekadašnja NBA zvezda optužuje za rasizam

Nekadašnji NBA košarkaš, a sada funkcioner, Dominik Vilkins podelio je putem društvenih mreža neprijatno iskustvo iz jednog restorana u Atlanti, koji ga nije želeo da ga ugosti. Košarkaška legenda lige optužuje za rasizam, iz restorana se pozivaju na "dres kod".

Dominik Vilkins je legenda NBA lige, a naročito Atlanta hoksa, koji su dres sa njegovim imenom i brojem povukli pod svodove arene, ali izgleda da nisu svi upoznati sa veličinom nekadanjeg Ol-stara.

Vilkins je putem društvenih mreža podelio neprijatnu situaciju koja mu se dogodila u subotu, kada zaposleni u jednom restoranu u Atlanti nisu želeli da ga ugoste.

Prvo mu je rečeno da nema slobodnih stolova, a potom da nije adekvatno obučen. Vilkins je to doživeo kao rasizam.

"Proveo sam mnogo godina u svetu, jeo u nekim od najboljih restorana, ali nikada mi se nije desilo da osetim predrasude ili da budem odbijen zbog boje kože. Ali, to mi se desilo u Atlanti", napisao je sadašnji potpredsednik Hoksa.

Lokalni mediji kontaktirali su restoran, koji je izdao zvanično saopštenje da je Dominik odbijen zbog neadekvatnog "dres koda".

Na društvenim mrežama bilo je različitih komentara, a pojedini su obelodanili da nije prvi put da dolazi do "nedoslednosti u tumačenju 'dres koda'" od strane radnika tog restorana u Atlanti.

Dominik Vilkins jedan je od najboljih košarkaša u istoriji Atlante - devet puta nastupao je na Ol-star mečevima, dva puta je bio pobednik takmičenja u zakucavanjima, jednom je bio najbolji strelac lige i treći igrač u istoriji franšize čiji je dres povučen iz upotrebe.

Vilkins je igra i dve sezone u Evropi, sa Panatinaikosom je bio šampion Evrope 1996. godine, dok je nastupao i za italijanski Fortitudo.

U Nejsmitovu košarkašku Kuću slavnih uvršten je 2006. godine.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво