Читај ми!

Davidovac držao čas i odveo Zvezdu u novo finale ABA lige

Pod dirigentskom palicom fenomenalnog univerzalca Dejana Davidovca košarkaši Crvene zvezde izborili su plasman u finale ABA lige, nakon što su pobedili Igokeu rezultatom 76:53, u majstorici polufinala. Davidovac je meč završio sa 22 poena. Finale počinje u nedelju, kada u Beogradu gostuje podgorička Budućnost.

Kad je teško, kad je važno, kad se lomi - tu je Zvezdin ”Deda”. Reč je naravno o Dejanu Davidovcu, košarkašu crveno-belih koji se po nekom nepisanom pravilu uvek pojavljuje u najboljem izdanju onda kada je to prekopotrebno.

Tako je bilo i večeras, u trećem i odlučujućem meču polufinalne serije sa Igokeom. Apsolutno sve je radio Davidovac na terenu, zavisno šta je u kom trenutku bilo potrebno njegovom timu.

A to je počeo ”tek” u drugoj četvrtini. U prvoj je pod oba koša dominirao Zvezdin centar Lendri Noko, koji je sa 11 poena i četiri skoka dobro uveo srpskog evroligaša u odlučujući meč i doprineo da se stekne početna, značajna prednost.

A onda je kontrolu nad utakmicom preuzeo Davidovac, koji je sa 12 poena u troj deonici uspeo da odbije napad Igosa, koji su se tada bili malo konsolidovali pod vođstvom prvog plejmejkera Entonija Klemonsa.

Posle 48:35, koliko je bilo na polovini meča, gosti iz Republike Srpske mnogo bolje otvaraju treći kvartal i serijom 9:0 dolaze na samo četiri poena minusa, ali onda Davidovac ”pali lampicu” i pokreće svoj tim iz evidentne krize koja je bila aktuelna u tom delu igre.

On je u drugom delu ubacio deset poena i to u definitivno najbitnijim momentima, ali je presudno doprineo energijom, ukradenim loptama i skokovima.

Na kraju je na svom kontu imao 22 poena, osam uhvaćenih i četiri ukradene lopte, što uz tri podeljene asistencije i jednu blokadu daje imresivna 33 indeksna poena!

Ekipa Dragana Bajića nije imala ni znanja ni energije za novi povratak i preokret, pošto je u poslednjoj četvrtini ubacila rekordno mali broj poena - svega dva! 

Džordan Lojd, koji je šutirao izuteno loše večeras (4 od 14), meč je završio sa 15 poena, Ognjen Dobrić je takođe u bitnim momentima ubacivao sve od svojij 11 poena, koliko je na kraju imao i gorepomenuti Noko. 

Kod gostiju bolji od ostalih bili su Amerikanci, Entoni Klemons sa 15 i Džeki Karmajkl sa 12.

Finalna serija i nove epizode jadranskog rivalstva između Crvene zvezde i Budućnosti počeće u nedelju u beogradskoj dvorani ”Aleksandar Nikolić”, pošto su crveno-beli u ligaškom delu izvojevali prvo mesto i prednost domaćeg parketa do kraja takmičenja.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво