Читај ми!

Jokić dominirao i protiv Niksa za novu pobedu Denvera

Nikola Jokić noćas je novom MVP i dabl-dabl partijom predvodio Nagetse do pobede nad ove sezone sjajnim Njujork Niksima od 113:97.

Duel između izvesno MVP-a lige Nikole Jokića i igrača koji je, takođe izvesno, najviše napredovao ove sezone Džulijusa Rendla, pripao je deranu iz Sombora.

Srpski centar je i pored manjih problema sa prstom bio je na terenu kao i svaki put kad je njegov Denver igrao ove sezone, i ponovo je bio najbolji.

Za trideset minuta na parketu ”Bol arene” on je postigao 32 poena (čak 24 u prvoj četvrtini), uz sjajnih 10 od 16 iz igre. Na to je dodao 12 skokova (tri u napadu), šest asistencija i po dve ukradene lopte i blokade, i tako dominirao u oba pravca.

Dodajmo da je ”Džoker” imao i četiri zakucavanja, koje je posle meča u svom stilu uporedio sa skokovima tigra. 

Odlično su ga pratili u poslednje vreme fenomenalni Majkl Potrer džunior sa 17, sve bolji Argentinac Fakundo Kampaco je imao 16 uz devet asistencija, dok je svoju najbolju igru od nedavnog dolaska u tim iz Kolorada prikazao Ostin Rivers ubacivši 25 poena, od čega je 18 došlo iza linije za tri poena.

Prethodno pomenuti Džulijus Rendl je na drugoj strani ubacio za njega skromnih 14 poena, koliko su imali i Ar Džej Beret, Redži Bulok i Derik Rouz, dok je najefikasniji kod ekipe iz ”velike jabuke” bio ruki Emanuel Kvikli sa 18. 

Nagetsi su posle nove, 44. pobede u sezoni na deobi trećeg mesta Zapada sa skorom 44-22 koliko imaju i Klipersi, a Niksi takođe zauzimaju četvrto mesto ali na Istoku, sa 37-29.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво