Читај ми!

Olimpija nakon triler završnice bolja od Bajerna, Barselona ubediva protiv Zenita

Košarkaši Olimpije iz Milana savadali su Bajern iz Minhena rezultatom 92:89 u majstorici četvrtfinalne serije Evrolige. Takođe u petom meču serije Barselona je nadigrala Zenit, 79:53. Olimpija i Barselona igraće u polufinalu fajnal-fora. Drugi polufinani par su CSKA iz Moskve i Efes. Završni turnir igra se od 28. maja u Kelnu.

Olimpija je od samog starta nametnula žestok tempo, brzo je došla do dvocifrene prednosti i uspevaa da je održi tokom većeg dela susreta. U samom finišu Bajern je imao priliku za kompletan preokret, međutim nije iskoristio svoju šansu i tim iz Milan je izvojevao pobedu.

U prvom periodu vodila se ravnopravna borba prvo je poveo gost, da bi Olimpija uspela da preokrene. U finišu četvrtine opet je poveo Bajern. Ipak na odmor se otišo pri vođstvu domaćina - 24:22.

Drugo period doneo je mnogo bolju igru tima iz Milana. Igrači Olimpije sredinom ovog dela igre su stigli do dvocifrene prednosti - 34:24, koju su održavali do kraja četvrtine - 50:40.

Nastavak je doneo još rasterećeniju igru domaćina, koji je pogađao sa svih pozicija, gosti nisu uspevali da uhvate priključak i polako su gubili konce igre. Prednost Olimpije je polako rasla, a sredinom perioda iznosila je do tada maksimalnih plus 16 - 63:47.

Bajer je u jednom trenutku prišao na 10 poena razilike, međutim domaćin se ekspresno vratio na plus 17 - 70:53. Do kraja trećeg perioda Olimpija je zadržala visoku prednost - 72:58.

Gosti su uspeli da posle tri minuta igre u poslednjem periodu priđu na minus 11, međutim Olimpija se ekspresno vratila na - 80:65 i tako odbila ovaj pokušaj gostiju.

Bajern se nije predavao, u finišu je krenuo na sve ili ništa i na tri minuta pre kraja prišao na 83:77. Armani mini serijom 5:0, ponovo vraća dvocifrenu prednost.

Međutim, neshvatljivim greškama u finišu Olimpija vraća Bajern u igru. Serijom 10:0, Bavarci prilaze na dva poena razlike 91:89. Usledio je faul u napadu domaćina i Bajern je imao priliku da se izbori za produžetke ili čak pobedu.

Osam sekundi pre kraja dosuđena je mrtva lopta kada je Bajern bio u napadu. Posle podbacivanja lopta je došla do Šildsa, usledio je brzi faul. Šilds je iskoristio jedno bacanje. Gosti su imalili napad za izjednačenje, ali promašili su šut za tri poena i Armani je ipak stigao do pobede - 92:89.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Šilds sa 34 poena, Delejni je dodao 16, a Hajns 12. Kod Bajerna, Rejnolds je imao učinak od 19 poena i 10 skokova, Boldvin je dodao 17, a Džonson 14.

Barselona je u duelu sa Zenitom slavila rezultatom - 79:53, i plasirala se na završni turnir Evrolige.

Nakon početnog odmeravanja snaga i rezultatske neizvesnosti domaćin je preuzeo inicijativu i prednost je lagano rasla, da bi do kraja perioda Barselona imala maksimalnih plus devet - 23:14.

Barsa je nastavila u istom ritmu, brzo je ostvarila dvocifrenu prednost - 28:16, koju je održavala do kraja perioda. U jednom momentu imala je i plus 16, da bi poluvreme završila sa prednošću od 13 poena razlike, 43:30.

Barselona je u nastavku lagano odrržavala prednost, nije mnogo forsirala, ali je sredinom trećeg perioda imala plus 15 - 49:34. Zenit nikako nije uspevao da uhvati priključak.

Domaćin ukupnom serijom od 12:0 odlazi na velikih plus 23, 57:34. Do kraja trećeg perida gosti su uspeli da ublaže zaostatak 57:39.

Međutim, Barselona je brzo vratila plus 20, koji nije ispustila do kraja meča. Zenit jednostavno nije imao rešenja za večeras raspoloženu Barselonu. Domaćin je rutinski priveo meč kraju za konačnih 79:53.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Higins sa 15 poena, njega je pratio Kalates sa 12, Dejvis i Kurik su dodali po 11. Jedini dvocifreni u poraženom timu bio je Pojtres sa 11, Beron je dodao devet.

Barselona i Armani igraće u polufinalu finalnog turnira Evrolige. Prvi polufinalni par su CSKA iz Moskve i Efes. Finalni turnir igra se od 28. maja u Kelnu.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво