Читај ми!

Efes na fajnal-foru, Real posustao u Istanbulu

Košarkaši Efesa sasvladali su Real rezultatom 88:83 u petom meču - mastorici četvrtfinala Evrolige i plasirali se na fajnal-for, gde ih u polufinalu očekuje duel sa CSKA iz Moskve. Drugi polufinalni par biće poznat kasnije večeras.

Efes je uspeo da nadigra Real usamom finišu susreta. Tim iz Madrida je vio bolji rival u prvom poluvremenu. Efes u trećem periodu, kada je stigao do plus 12. U nastavku Real je preokrenu, Efes se vraćao i nakon neizvesne završnice zabeležio pobedu i plasman u završnicu.

Tokom prvog poluvremena meč je bio u egalu. Ekipe su se smenjivale u vođstvu, a poeni su postizani u serijama. Real je uspeo da stekne prednos u finišu druge četvrtine i na odmor ode sa maksimalnih plus pet.

Nastavak je doneo mnogo bolju igru Efesa. Brzo je preokrenut rezultat, a potom je prednost domaćina konstantno rasla sve do sredine perioda kada je iznosila plus 12, 56:44.

Potom je uzvratio Real, povezao je redove i uspeo da istopi visoku prednost Efesa i do kraja četvrtine smanji na podnošljivih minus tri - 60:57.

Velika borba u posednjoj četvrtini. Real je konstantno jurio prednost protivika da bi šest minuta pre kraja meča poveo sa 69:68. Već u sledećem napadu Efes je trokom vratio prednost. Real vraća trojku i u poslednjih pet minuta ulazi sa plus dva.

Usledila je rezultatska klackalica, Laprovitola je trojkama vraćao prednost Reala, a u peoslenja tri minuta ušlo se pri rezultatu 75:75. Potom su ekipe razmenile po jednu trojku. Igra koš za koš i u poslednji minut se ušlo pri rezultatu 80:80.

Efes trojkom Simona uspeva da iskoristi napad i na 40 sekundi pre kraja povede sa 83:80. Real nije iskoristio naredni napad, tačnije Ljulj nije pogodio za tri poena. Singlton je bio siguran sa linije slobodnih bacanja i domaćin je otišao na plus pet.

Još jedan neiskorišćen napad Reala. Efes postiže samo jedan poen iz slobodnog bacanja. Ljulj pogađa za  tri, ali prekasno za Real. Na kraju 88:83 za domaćina.

Najefikasniji u ekipi Efesa bio je Siglton sa 26 poena, Vasiije Micić je dodao 18, Simon 17, a Larkin 10. U poraženoj ekipi Laprovitola je postigao 17 poena, Tompkins 12, a Kerol 10.

Protivnik Efesa na fajnal-foru je ekipa CSKA iz Moskve.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво