Читај ми!

Drama do poslednje sekunde, Monako poveo u finalu Evrokupa

Košarkaši Monaka poveli su 1-0 u finalu Evrokupa, pošto su na svom parketu savladali Uniks iz Kazanja, rezultatom 89:87. Monako je preživeo pravu dramu i došao do prvog trijumfa u finalnoj seriji drugog po jačini evropskog takmičenja.

Duel u Kneževini bio je baš onakav kakvo jedno finale treba da bude - neizvesno, uzbudljivo, napeto i dinamično. Iako nije bilo gledalaca u hali na stadionu "Luj drugi", igrači obe ekipe su učinili da drame bude tokom čitavih 40 minuta.

Prva četvrtina protekla je u boljoj igri domaćina, koji je krenuo serijom 13:2, ali je Uniks uspeo da se vrati u finišu i smanji razliku.

Potom je ruskli klub preokrenuo i otišao na odmor sa prednošću, da bi se u trećoj deonici nastavilo sa "rezultatskom klackalicom".

Sredinom tog dela igre bilo je +10 za goste (45:55), ali je sada usledio ekspresan preokret domaćina, koji je u poslednjih 10 minuta ušao sa minimalnom prednošću.

Drama je vrhunac dostigla u samom finišu, Uniks je poveo, da bi Rob Grej trojkom doneo potpuni egal na dva minuta do kraja utakmice – 84:84.

Ušlo se u "penal završnicu", gde su se domaći igrači bolje snašli i bili koncentrisaniji, a na kraju je Matijas Lesor izblokirao Džordana Tiodora i sačuvao trijumf.

Lesor je bio jedan od najboljih pojedinaca meča sa 17 poena, pet skokova i dve rampe, poen manje i šest uhvaćenih lopti imao je Bost Di, dok je najefikasniji bio spomenuti Rob sa 23 poena.

Na drugoj strani, prva figura bio je Artem Kilmenko koji je meč završio sa 22 poena, spomenuti Tiodor stao na 15+8, a Holand je dodao 14.

Drugi meč finala na programu je za tri dana u Kazanju.

Osvajač Evrokupa obezbediće direktan plasman u Evroligu sledeće sezone.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво