Crvena zvezda bez energije u Berlinu, ubedljiva pobeda Albe

Košarkaši Albe savladali su Crvenu zvezdu sa 81:58 u meču poslednjeg kola Evrolige.

Alba je ostala na 16. poziji. Zvezda završava ovu sezonu na 17. mestu sa 10 pobeda i 24 poraza.

Alba je nešto bolje ušla u meč i stekla početnu prednost. Simonović je sa dve trojke uspeo da vrati crveno-bele. Dobrić je u dva navrata presekao napad protivnika i to je rezultiralo minimalnom predošću domaćina nakon prve četvrtine - 24:22.

Stegnute odbrani i mali broj poena u prvih pet minuta drugom periodu. Alba je ipak uspevala da održi prednost stečenu na startu perioda, serijom od 7:0. Novom serijom od 5:0, domaćin je otišao na plus deset - 36:26, posle pet minuta igre.

Nastavila se serija Albe, crveno-beli su napravili nekoliko neobjašnjivih grešaka što je omogućilo protvniku da produži seriju na 10:0.

Zvezda je pokušala agresivnijom odbranom da parira protivniku, međutim serija grešaka u napadu i protivnik odlazi na odmor sa maksimalnih plus 19 - 49:30.

Nešto snažnija odbrana Zvezde na startu trećeg perioda, protivnik nije uspeo da realizuje nekolik napada, ipak, lošim rešenjima u napadu crveno-beli to ne koriste. Do kraja perioda Alba je uspela da održi veliku prednost i u poslednji period uđe sa 20 poena prednosti - 69:49.

Zvezda je pokušala u poslednjem periodu da uhvati priključak, ali protivnik je uspeo da odbije svaki pokušaj crveno-belih i mirno privede meč kraju - 81:58.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Siva sa 17 poena, Fontekio je pstigao 13, Eriksen 12. U ekipi Crvene zvezde Simonović je ubacio 12 poena, Lojd 10, a Dobrić osam.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво