Budućnost nadigrala Cedevita Olimpiju

Košarkaši Budućnosti savladali su Cedevita Olimpiju sa 89:75 u zaostalom meču 18. kola ABA lige.

Budućnost je zabeležila važnu pobedu u borbi za prvo mesto na kraju ligaškog dela tamičenja. Ostali su na tri poraza u šampionatu koliko ima i Crvena zvezda, stim što tim iz Podgorice ima bolji međusobni skor. Cedevita Olimpija ima 16 trijumfa i predstoji joj borba za četvrto mesto koje vodi u plej-of.

Budućnost je sjajno grenula. Cedevita Olimpiji nije mnogo toga polazilo za rukom. Podgoričani su sredinom prvog perioda imali maksimalnih plus 11 - 21:10. Do kraja perioda gosti su uspeli da prepolove prdnost protivnika - 28:23.

Nastavila je Budućnost da pogađa i ponovo stigla do plus devet. Međutim, tada je proradio šut gostiju iz Ljubljane. Cedevita je brzo istopila prednost protivnika i serijom 14:0, uspela da preokrene rezultat - 38:33. Usledila je velika borba pod oba koša. Cedevita Olimpija je održavala minimalnu prednost, a do odlaska na odmor gosti su stekli prednost - 48:43. Sjajan u redovima Cedevita Olimpije u prvom poluvremenu bio je Jaka Blažič sa 18 poena, kod Budućnosti Edžim sa 17.

U trećem periodu Budućnost je uspela da napravi preokret, u finišu perioda povede i u poslednju četvrtinu uesa plus pet, 68:63. Smireniji je bio domaćin u nastavku i lagano je uvećavo prednost, a u poslednjih tri minuta je ušao sa maksimalnih plus 14 - 83:69.

Potom je Budućnost mirno privela meč kraju za konačnih - 89:75.

U ekipi Budućnosti najefikasniji je bio Kobs sa 22 poena, Eđim je dodao 17, a ivanović i Nikolić po 11. U timu Cedevita Olimpija Jaka Blažić je postigao 26 poena, Rupnik 11, a Peri 10.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво