Читај ми!

Radonjić: Biće težak meč protiv Budućnosti

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić očekuje da će meč 22. kola ABA lige protiv podgoričke Budućnosti biti težak, ali da će njegov tim pružiti maksimum kako bi nastavio uspešnu seriju igara. Crveno-beli u nedelju od 20 sati gostuju u Podgorici u derbiju 22. kola regionalne lige.

Košarkaši Crvene zvezde su, već naredno jutro nakon slavlja u „OAKA Areni" nad Panatenaikosom, na iskušenju u dvorani „Morača" sa timom Budućnosti koja se od srede priprema za ovaj meč.

„Igraćemo u Podgorici četvrti meč za samo 7 dana, počev od večitog derbija prošle nedelje, preko Cibone i Panatinaikosa u Atini. Sada nas očekuje Budućnost, ekipa koja je dobro formirana od domaćih igrača koji su tu u kontinuitetu, imaju i kvalitet i iskustvo igranja evroligaških utakmica.

Trener ceveno-belih je istakao sve prednosti rivala i pokazao da odlično poznaje njihovu taktiku.

"To je tim koji predvodi Nikola Ivanović, koji je možda i najbolji plej ABA lige, Džastin Kobs je već starosedelac. Melvin Edžim je pokazao izuzetno visok kvalitet tokom ove sezone, Rid koji je doneo ogromnu čvrstinu u reketu i doneo balans između spoljne i unitrašnje igre. Nikako se ne smeju zaboraviti Danilo Nikolić, koji na poziciji 4 donosi dodatni kvalitet i taktičke mogućnosti za svoj tim, pa naravno i Apić i Luka Mitrović", rekao je Radonjić za klupski sajt.

Trener ceveno-belih je opet istakao vrlo zgusnut i opterećujući raspored mečeva koji ima njegov tim.

"Zbog svega navedenog, svesni smo da nas očekuje težak meč, ali prvo vodeći računa o tome da se odmorimo koliko je to moguće od utakmice u Atini, da vidimo u kom sastavu ćemo nastupiti i konačno pripremimo meč u Morači", izjavio je pred nedeljnu utakmicu trener crveno-belih.

Crvena zvezda trenutno ima skor od 17-2, dok je Budućnost na učinku od 16 pobeda i tri poraza, a Radonjić je podsetio i na prvi susret dva tima u Beogradu, kada je podgorički tim slavio u Beogradu sa 67:65.

"Ekipa Budućnosti ima pobedu u Beogradu kao veliki zalog, igraju vrlo konstantno u ABA ligi, a sigurno da im je jako značajno i učešće u Evrokupu gde imaju izuzetnu priliku da se domognu i same završnice tog takmičenja. Dobro balansirana ekipa sa velikim iskustvom domaćih igrača i dodatno ojačana kvalitetnim strancima", rekao je Radonjić.

Na sutrašnjem meču sa beogradskom ekipom biće i kapiten Branko Lazić, koji se vraća u sastav nakon dva meča suspenzije.

"Dobro poznajemo ekipu Budućnosti i upravo zbog toga znamo da nas čeka teška i zahtevna utakmica. Nećemo imati baš previše vremena da se odmorimo za ovaj meč, ali ćemo dati sve da se pripremimo najbolje što možemo. Očekuje nas dobra, uigrana i iskusna ekipa, koja igra odlično ove sezone. U ostalom to pokazuju i rezultati u oba takmičenja. Na nama je da odigramo najbolje što možemo počev od naše odbrane", rekao je Lazić.

Ovo će biti 46. duel u regionalnom takmičenju, a crveno-beli imaju prednost od 23-22 u pobedama.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво