Читај ми!

Savić promovisan u Partizanu: Najbitniji trener i stvaranje hibridnog sistema

Proslavljeni srpski košarkaš Zoran Savić od danas je i zvanično sportski direktor Košarkaškog kluba Partizan. On je na promociji govorio o planovima, istakavši da je pozicija trenera najvažnija, ali i da se mora stvoriti novi sistem, koji je okarakterisao kao ”hibridni”.

Nekada sjajni centar, koji je branio boje mnogih velikih evropskih klubova i tri puta bio šampion Evrope, od danas je sportski direktor crno-belih.

Na početku obraćanja medijima on je istakao da je cilj iskoristiti brend Partizana:

”Situacija što se rezultata tiče je teška, ali bih ja ipak pričao o narednim koracima. Prvi je cilj da se iskoristi brend Partizana i da se napravi tim u tom duhu. Ovu sezonu treba završiti na najbolji mogući način i onda idemo drugim putem”, rekao je Savić na početku.

Savić je istakao da mu nije lako što na novoj poziciji menja svog kuma Nikolu Lončara, a da se sa predsednikom Ostojom Mijailovićem dogovorio za pet dana.

”Najbitniji čovek u svsakom klubu je trener. Dobar terner će od prosečne ekipe napraviti dobru ekipu, a isto tako prosečan trener može od odlične ekipe da napravi prosečnu”, rekao je Savić i onda naglasio:

”Moramo da napravimo hibridni model u kojem će dobri mladi igrači iz cele Evrope da dolaze. Partizan je klub koji zaslužuje da igra Evroligu”, rekao je Savić.

On je prokomentarisao i to što je u javnosti poznat kao navijač Crvene zvezde.

 

”Ja na to ne gledam tako i ja u karijeri ništa ne bih menjao. Igrao sam u Španiji i za Real i za Barselonu. Borio sam se za Virtus isto kao i za Fortitudo u Bolonji. Voleo sam i Pižona i Džaju i išao sam na neke utakmice. Kada je košarka u pitanju, bio sam vrlo blizu da dođem u Partizan kada je Željko bio trener a bilo je i ponuda Zvezde”, poručio je Savić i na taj način pokušao da smiri strasti.

Savić je sa reprezentacijom učestvovao na pet velikih takmičenja i osvojio Svetsko prvenstvo 1990. godine u Argentini, tri zlata na Evropskim prvenstvima (1991, 1995 i 1997. godine), kao i srebrnu medalju na Olimpijskim igrama 1996. godine u Atlanti.

U klupskoj karijeri nastupao je za Lastu iz Čapljine, Čelik, Jugoplastiku, Barselonu u dva mandata, PAOK, Real Madrid, Virtus, Efes i Fortitudo.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво