Читај ми!

Jokić za RTS: Na Ol-staru predstavljam svoju zemlju, grad i porodicu

Najbolji srpski košarkaš Nikola Jokić dominira NBA ligom i kao nagrada je stigao nastup na Ol-star utakmici, na kojoj će centar Denvera prvi put u karijeri biti među starterima. Jokić će se naći u ekipi sa Lebronom Džejmsom, Lukom Dončićem, Janisom Adetokumbom i Stefom Karijem, a u razgovoru za RTS kazao je da mu je velika čast što će ponovo biti deo takvog spektakla.

Momak iz Sombora je već dva puta učestvovao skupu najboljih u najjačoj ligi sveta, ali nikada do sada nije bio među starterima.

Međutim, to se promenilo zahvaljujući neverovatnim nastupima i ozbiljnoj kandidaturi da ponese priznanje za MVP-ja regularnog dela sezone.

"Nemam šta da kažem, stvarno mi je čast da budem tamo i igram sa tim igračima", istakao je Jokić u razgovoru sa našim Aleksandrom Žigićem.

"Mislim da nije mala stvar samo zato što je Ol-star i što učestvuju najbolji igrači na svetu. Predstavljam svoju zemlju, svoj grad, porodicu i tim tamo. Biće mi zadovoljstvo."

Šest hiljada đaka u Somboru dobilo je majice zahvaljujući Fondaciji Nikola Jokić i prijatelji.

"Cela porodica radi na tome i pokušavamo na sitne načine da usrećimo neke ljude, decu i porodice određenim sitnicama. Nadamo se da će i u budućnosti biti tako. Samo neki mali znak pažnje od nas."

On se osvrnuo i na samu utakmicu protiv Indijane, u kojoj mu je malo nedostajalo za novi tripl-dabl.

"Najvažnije je da smo pobedili. Mislim da smo izgubili šest od poslednjih sedam u gostima, tako da nam je veoma važno da smo dobro završili ovaj prvi deo sezone i da smo pobedili neke utakmice na gostovanjima. Mislim da smo dobili pet od poslednjih šest, što predstavlja korak napred za nas."

Za kraj, otkrio je i kako se timovi navikavaju na to da se navijači polako vraćaju, kao i koliko često se susreće sa srpskom publikom na utakmicama.

"U Milvokiju je bilo publike, čuo sam i neke naše ljude, a u Čikagu smo prvi put otkad sam došao igrali bez navijača. Nije bilo naših, što je bilo malo čudno, ali sam u Milvokiju video čak i zastave – mali osećaj se vratio", zaključio je Jokić za RTS.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво