Čitaj mi!

Jovanović: Čestitke mojim igračima, ali i Borcu i Marinoviću

Trener košarkaša Mege Vladimir Jovanović rekao je da je utakmica protiv Borca trebalo da bude rešena u prvom poluvremenu, ali da čestita svojim igračima na pobedi.

Mega je u finišu posle velike drame i borbe košem Filipa Petruševa pobedila Borac sa 86:84, u 19. kolu ABA lige.

"Zaista želim da čestitam ekipi Borca i mom kolegi Marku Marinoviću na izvanrednoj utakmici, jer ne bi bilo nezasluženo i da su oni dobili. Po mom mišljenju, utakmica je trebala da bude rešena u prvom poluvremenu kada smo stvarno dobro igrali."

"Ipak, ne dešava nam se to prvi put, ali mi kao da imamo naviku da, bez obzira kakvu igru pokažemo u prvoj i drugoj četvrtini, sa manjkom energije i sa možda nedovoljno potrebnog straha, koji je bitan da bi čovek bio motivisan za nastavak meča, uz naravno angažovanje Borca, uđemo u drugo poluvreme utakmice kakva je ova", rekao je Jovanović posle meča na konferenciji za medije.

Jovanović je istakao i da je njegova ekipa, imala i velikih problema sa skokom Borca.

"Nisam alibi trener i zato nisam pominjao neke stvari u najavi utakmice, ali moram da kažem da smo poslednjih petnaestak dana radili u nekim promenjenim uslovima, gde su nam se tri igrača povredila, a još dvojica su bila angažovana sa reprezentacijama, tu mislim na Petruševa i Simonovića."

"Imali smo zaista skraćenu rotaciju i uvideo sam da ćemo imati energetski problem, a na Filipu se posebno video taj umor, jer su on i Marko u desetak dana odigrali čak pet utakmica ne veoma visokom nivou", dodao je trener Mege.

On je još jednom čestitao ekipi Borca na jako dobroj utakmici i teneru Marinoviću na dobroj pripremi ekipe.

"S obzirom da su to moji Čačani, želim im iz sveg srca da u nastavku sezone izbore opstanak u ABA ligi, jer su pokazali da mogu da igraju jako kvalitetno. Čestitam i mojim igračima na pobedi i sigurno ćemo u narednom periodu morati da ispravljamo neke stvari, ali svakako moram biti zadovoljan trijumfom", zaključio je Jovanović.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">