Читај ми!

Novinaru RTS-a Marku Ljubomiroviću nagrada USNS za televizijsku priču godine

Udruženje sportskih novinara Srbije dodelilo je godišnje nagrade, a među laureatima za 2020. godinu našao se i novinar Internet portala RTS-a Marko Ljubomirović, koji je dobio nagradu za televizijsku priču godine za dokumentarnu emisiju ”Žoc, Kića i Maršal sa Morave - legende i mitovi čačanske košarke”, koja je emitovana u okviru emisije Oko Magazin.

Danas je podno Avale, u studenstkom odmaralištu u Pinosavi svečano, ali uz poštovanje svih mera protiv kovida 19, održana dodela godišnjih priznanja Udruženja sportskih novinara Srbije najboljim sportistima i novinarima u 2020. godini.

Za sportistu godine očekivano ozabran je Novak Đoković, dok je priznanje za najbolju sportistkinju posthumno dodeljeno Bobani Veličković - Momčilović.

Kada je reč o novinarskim priznanjima dodeljene su nagrade u 12 kategorija, a među nagrađenima je i novinar Internet poratala RTS-a i saradnik redakcije Oko Marko Ljubomirović.

On je nagradu za najlepšu televizijsku priču godine dobio za dokumentarnu emisiju o fenomenu čačanske košarke ”Žoc, Kića i Maršal sa Morave - legende i mitovi čačanske košarke", koja je emitovana u septembru prošle godine u okviru Oko Magazina RTS-a.

Reč je o tridesetsedmominutnoj priči čiji je cilj bio da objasni zašto je košarka tako dobro uspela i dalje uspeva u Čačku, a koju su ispričali ljudi koji su je i učinili prepoznatljivom širom sveta, pre svega velikani Radmilo Mišović, Dragan Kićanović i Željko Obradović.

Nagrada za sa ekskluzivnu vest pripala je Đorđu Matiću iz portala Mocart sport za vest o kraju karijere košarkaša Milana Mačvana, koju je objavio kao novinar portala Nova.rs.

Zlatna kamera ide u ruke dvojca iz agencije Starsport Predraga Milosavljevića i Srđana Stevanovića, dok je dopisnik godine Aleksandar Daišević iz Sportskog žurnala.

Priznanje "Branka Prelević" dobila je Jelena Medić iz Blica za serijal "Majke šampioni", dok je nagrada u kategoriji ekskluzivni televizijski prilog pripala Srđanu Radojeviću iz Sport kluba za podkast "Blok po blok".

Televizijski izdavački poduhvat je delo Katarine Sinđelić iz PGM Netvork-a za dokumentarni film "Kako postati kraljica", dok su za pisani izdavački poduhvat nagrađeni Dejan Stevović (Sportski žurnal) i Ivan Cvetković (Politika), autori monografije "Medalje Beograda"

Najbolji mladi novinar je Bojan Marinković iz Sport kluba, zlatni mikrofon je Nenad Milovanović iz televizije Arena sport, a zlatno pero otišlo je na jug i u ruke Dušana Jocića, novinara niških Narodnih novina.

Priznanja za životno delo dobili su: Jovan Jovanović, Zvonko Mihajlovski, Lazo Bakmaz, Nebojša Paraušić i posthumno Srđan Suki Sulejmanović.

Svi nagrađeni su dobili poklone prijatelja USNS, kompanija "Sterling" i "Siptrejd", a za dobitnike zlatnog pera i zlatnog mikrofona Studentsko odmaralište Beograd obezbedilo je šestodnevni porodični boravak uz pun pansion u njihovom objektu na Zlatiboru.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво