Читај ми!

Zvezda dobila još dva ”seniora”

Mladi košarkaši Filip Branković i Marko Mihailović poptisali su četvorogodišnje profesionalne ugovore sa Crvenom zvezdom, saopštio je danas klub sa Malog Kalemegdana.

Nakon Milutina Vujičića, višegodišnje ugovore potpisali su Branković i Mihailović.

Filip Branković je rođen u Inđiji 24. januara 2003. godine, visok je 203 centimetra, prošao je sve selekcije KK Crvena zvezda od pionirske i igra na poziciji centra.

Prve košarkaške korake načinio je u KK Železničar iz Inđije, pre nego što je kao pionir stigao među crveno-bele.

"Tu smo od pionirskih dana i poznajemo jako dobro sistem u kome smo nastali i razvijali se. Ovo je samo jedan korak ka cilju koji sam zacrtao da budem košarkaš prvog tima Crvene zvezde. Na meni je da nastavim da treniram i jednog dana dođem do tog cilja koji sam sebi postavio. Hvala i Crvenoj zvezdi na poverenju i veri koje mi je ukazala ovim ugovorom", rekao je Branković za klupski sajt.

Marko Mihailović je rodom iz Loznice (26. janauar 2003.) igra na poziciji plejmejkera, visok je 196 centimetara i smatra se jednim od najtalentovanijih igrača u tom godištu.

U Crvenu zvezdu stigao je iz Loznice kao kadet, i prošao obe selekcije (kadetsku i juniorsku) u sistemu crveno-belih.

"Mogu samo da se zahvalim klubu na pruženoj prilici, a ovaj ugovor to svakako jeste. Ovo svakome ko želi da postigne nešto u košarci, može da bude samo motiv da radi još više i dokazuje se. Dobro poznajem klub, trenere, imamo sve uslove da radimo i napredujemo", rekao je Mihailović.

KK Crvena zvezda je tako počev od nove sezone, kroz stipendijske (angažmani talentovanih kadeta i juniora) ili profesionalne ugovore (Vujičić, Branković i Mihailović) obuhvatio čak 15 momaka u godištima 2003, 2004, 2005 i 2006, koji predstavljaju budućnost srpske košarke.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво