Читај ми!

Jovanović: Uz energiju da zaustavimo tranziciju Cibone

Trener košarkaša Mege Vladimir Jovanović istakao je da njegova ekipa u duelu sa Cibonom mora da spreči tranziciju i poene iz drugog napada koji su karakteristični za tim suparnika. Mega u nedelju od 12 sati dočekuje Cibonu u 16. kola ABA lige u hali sportova Ranko Žeravica.

U poslednjem susretu ove dve ekipe u okviru trećeg kola ove sezone, Mega je slavila u Zagrebu sa 73:77, ali je trener Jovanović upozorio da je tim rivala sada u znatno izmenjenom sastavu.

"Igramo protiv jako dobrog tima koji je pretrpeo promene u odnosu na početak sezone. Dolaskom Markote, Planinića i Rejnoldsa dobili su iskustvo i kvalitet, pogotovo na pozicijama jedan i pet. To je ekipa koja poseduje napadački arsenal, odlikuje ih kvalitetna tranzicija, pokušavaju da valorizuju sav svoj talenat. Jako su brzi i uporni, što su pokazali i u prvoj utakmici u Zagrebu gde su posle naše odlične igre u prvoj četvrtini i velikog vođstva, pre svega svojim najvećim kvalitetom trčanjem, uspeli da se vrate u egal utakmicu", rekao je Jovanović za klupski sajt.

Košarkaši Mege pobedom u Zadru u prošlom kolu vratili su se na pobednički kolosek pa će utakmica protiv Cibone biti prilika da ostvare 11. pobedu u regionalnom takmičenju.

"Naša prva i osnovna ideja je da im ne dozvolimo tranziciju i poene iz drugog napada. Moramo pre svega da budemo okrenuti sebi i da brinemo o svojoj igri u odbrani i napadu, kao da pokušamo da uspostavimo neke standarde sa povišenom energijom i intezitetom, što je veoma bitno ukoliko želimo da dođemo do pozitivnog rezultata", izjavio je trener Mege.

Plejmejker Mege Mihailo Jovičić kome 22. rođendan pada upravo u nedelju, istakao da njegovu ekipi očekuje fizički zahtevan meč protiv Cibone.

"U nedelju nas čeka bitna utakmica protiv ekipe Cibone. Moramo da odigramo kvalitetnu odbranu i pametan napad, kao i u prethodnom kolu. Cibona je dovela par pojačanja u odnosu na prvi deo sezone, i sigurno nas očekuje fizički zahtevan meč, ali verujem da uz dobru energiju možemo da dođemo do nove pobede," izjavio je Jovičić.

Posle 15 odigranih kola ABA lige, Mega trenutno ima skor 10-5 dok Cibona ima tri pobede i devet poraza. Ove dve ekipe su se do sada sastale 15 puta u ABA ligi uz skor 9:6 u korist Mege.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво