Читај ми!

Denver lako protiv Niksa, zaigrala cela klupa

Najbolji srpski košarkaš Nikola Jokić sa 22 poena i 10 skokova doprineo pobedi protiv Njujorka koja nijednog trenutka nije dolazila u pitanje. Jokić je ponovo predvodio Denver do trijumfa, ovoga puta lako su savladani Niksi, rezultatom 114:89.

Nagetsi su bez problema pobedili Njujork u gostima, u utakmici koja je prelomljena već u prvom poluvremenu.

Ekipa uz Denvera vodila je od samog starta, a Niksi nisu imali rešenje za srpskog centra koji je za pola sata na terenu ubacio 22 poena (9-15 iz igre, 1-5 za tri), uz 10 skokova i pet asistencija.

Jokić je stigao da ukrade dve lopte i ostvari jednu blokadu za nešto više od pola sata na terenu.

Trener Majk Meloun iskoristio je premoć na terenu da razigra ceo tim tako da su u igru ušli svi igrači sa klupe, drugi put uzastopno, a čak šest igrača postiglo je dvocifren broj poena.

Već na poluvremenu "grumenje" je imalo +21, a osim srpskog igrača, istakli su se još Geri Heris sa 14, odnosno Moris i Dožir sa po 12 poena.

Na drugoj strani, jedini raspoloženi je bio Džulijus Rendl sa 29 poena, 10 uhvaćenih lopti i pet uspešnih dodavanja.

Ovom pobedom Nagetsi su konačno izašli "na nulu", odnosno imaju isti broj pobeda i poraza (5-5) i nalaze se na devetoj poziciji na tabeli Zapadne konferencije.

Nagetsi ostaju u Njujorku gde već u utorak igraju sa Bruklinom koji je izgubio 129:116 od Oklahome, uz tri poena i tri skoka Alekseja Pokuševskog za 16 minuta igre za Tander.

Pokuševski je dobio skoro 14 minuta i za to vreme pogodio samo jedan od četiri šuta iz igre, ali je Oklahoma stigla do trijumfa zahvaljujući Gildžus-Aleksandru, Dijalou i Horfordu, koji su zbirno postigli 78 poena.

Kod "mrežica" je dominirao Kevin Durent (36 poena i 11 skokova), ali Bruklin očigledno ima problem kada u timu nema Kajrija Irvinga.

Oklahoma je odmah iznad Denvera na tabeli sa pet pobeda i četiri poraza, dok je njihov rival 10. na Istoku sa učinkom 5-6.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво