Читај ми!

Prvi košarkaški derbi u sezoni, Partizan na Novom Beogradu čeka Zvezdu

Košarkaši Partizana i Crvene zvezde igraju večeras u Hali sportova ”Ranko Žeravica” prvi ovosezonski ”večiti derbi” u okviru osmog kola ABA lige. Početak je u 21 čas. Volden i Dangubić protiv svojih bivših timova, bez navijača na tribinama.

U prvih sedam kola domaćin Partizan je ostvario četiri pobede i tri poraza, dok Crvena zvezda ima svih sedam trijumfa i na prvom je mestu.

Obe ekipe se nalaze u dobroj formi, ali u meč ulaze posle duplog porgrama u Evropi (Evroliga i Evrokup).

Crno-beli su se nakon dolasaka novog trenera Saše Filipovskog trgli i pružaju znatno bolje partije nego na početku sezone, ali ih je poremetila povreda na trenengu Markusa Pejdža, koji će verovatno propustiti večerašnji duel.

"Zvezda ima duboku rotaciju, igraju sa mnogo igrača i sa visokim intenzitetom tokom cele utakmice, tako da treba naći odgovor na takvu igru. Oni su imali mnogo utakmica kao i mi, nema mnogo vremena za veliku pripremu, ali biće važno da imamo visoku koncentraciju da izvodimo precizno elemente odbrane i napada”, poručio je Sašo Filipovski uoči susreta.

Njegov kolega Saša Obradović smatra da u derbiju nema pravila ni favorita, i da će biti važno da se pobedi i protivnik i umor nakon dva evroligaška gostovanja.

"Znamo da sama utakmica nema favorita bez obzira na kom mestu na tabeli se nalaze ekipe i kakav im je rejting igrača. Partizan ima dobar spoj atletskih igrača i iskustva, tim koji je drugu godinu zajedno i sigurno da među njima nema tajni, poznaju se dobro. Igraju dobro u poslednje vreme, dobili su vezane utakmice u ABA ligi i Evrokupu. Sa druge strane, mi posle dve teške nedelje putovanja, nespavanja i teških utakmica, sve to želimo da ostavimo po strani i odigramo najbolju moguću utakmicu i dođemo do bodova", rekao je trener crveno-belih.

Večerašnji duel je i prva prilika u kojoj će dva igrača igrati protiv ”svojih”. To su bivši igrač Zvezde Nemanja Dangubić, koji sada nosi crno-beli dres, ali i Kori Volden, koji je letos promenio stranu ”brda” i sada nastupa za evroligaša sa Malog Kalemegdana.

Razumljivo, usled situacije vezane za pandemiju kovida-19, tribine Hale sportova ”Ranko Žeravica” na Novom Beogradu biće prazne. 

Početak duela je u 21 čas, a njegov tog pratitie u tekstualnom prenosu na našem portalu.

четвртак, 18. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво