Читај ми!

Cedeviti derbi protiv Igokee, Budućnost lako sa Cibonom

Košarkaši Cedevita Olimpije pobedili su Igokeu u Ljubljani posle produžetka rezultatom 103:92. Budućnost je rutinski i vrlo ubedljivo savladala Cibonu u ”Morači” - 87:68.

Posle iznuđene pauze u ABA ligi usled nekoliko slučajeva zaraze koronavirusom, ekipa Budućnosti se vratila na tereni i ostvarila petu pobedu u sezoni ABA lige, u isto toliko odigranih mečeva.

U meču protiv Cibone ”đetići” su bili aspolutni favororiti i tu ulogu opravdali i na parketu.

Posle deset minuta ekipa trenera Mijovića veće imala devet ponea prednosti, a na poluvreme otišla sa ”+22”, te je u nastavku samo ”odrađivala” posao za konačnih 87:68. 

Rapsoložen je bio mladi Fedor Žugić sa 20 poena, dok je Džastin Kobs dodao 16.

God gostiju iz Zagreba u šestom porazu u sezoni najbolji Filip Bundović sa 18. 

U derbiju dana u ”Stožicama” snage su odmerili Cedevita Olimpija i Igokea, ekipe koje su pred ovo kolo imale identičan skor od 4-1. 

Taj ujednačen skor na tabeli prenet je i na teren, te je posle čedtrdeset minuta košarke bilo potpuno izjednačeno - 87:87, iako je u većem delu susreta domaći sastav bio u prednosti.

Međutim, do pobede su došli tek u dodatnih pet minuta, koje je trojkama i dalekometnom paljbom rešio Edo Murić.

Na kraju i ubedljiva, dvocifrena pobeda za ”zmajeve” od 103:92, koji su time došli do pete pobede u regionalnom takmičenju, posle utakmice u kojoj su ubacili čak 17 trojki!

Odlična partija plejmejkera Olimpije Kendirika Perija, koji je meč završio sa 26 poena, devet asistencija i pet skokova. Blažič je imao 22, dok je Murić stao na 16.

Kod gostiju iz Republike Srpske, koji sada imaju skor 4-2, 17 poena Amerikanca Taja Volera, a 11 je imao Edin Atić. Po deset su ubacili Jovanović, Ilić, Pot i Karmajkel.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво